07 Eylül 2014 18:34

Yalova'nın 4 günlük suyu kaldı

Yalova'nın içme suyunu önemli ölçüde sağlayan Yalova Barajı kuruma noktasına geldi. Baraja su sağlayan derelerde kuraklık nedeniyle su miktarı önemli ölçüde azalırken, yetkililer barajda şehre 4 gün yetecek su kaldığına dikkat çektiler.

Yalova\'nın 4 günlük suyu kaldı
Paylaş

Adem KILIÇ

Yalova'nın içme suyunu önemli ölçüde sağlayan Yalova Barajı kuruma noktasına geldi. Baraja su sağlayan derelerde kuraklık nedeniyle su miktarı önemli ölçüde azalırken, yetkililer barajda şehre 4 gün yetecek su kaldığına dikkat çektiler.

Türkiye'de kuraklık ve su sıkıntısı etkisini hissettiriyor. Birçok baraj ve gölet kuruma noktasına geldi. Birçok akarsu ya tamamen kurudu ya da kuruma noktasına geldi. Kuraklıktan nasibini alan yerlerden biri de Yalova oldu. Son yılların en büyük kuraklığını yaşayan ilde, içme suyunun büyük bölümünü karşılayan Yalova Barajı'nda su bitme noktasına geldi. Barajdaki su seviyesi düşünce su altında kalan elektrik direkleri ve ağaçlar görünmeye başladı. Baraj yatağında çatlaklar oluşurken, tabanda oluşan yeşil alanlar ise ineklerin otlak mekanı oldu.

Uzun yıllardır baraj gölünde balık avlayan vatandaşlar durumun ciddi olduğunu söylüyor. Barajın inşa edildiği günden beri bölgeyi bildiğini anlatan Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, barajdaki su seviyesinin hiç bu kadar düşmediğini belirtiyor. Yılmaz, kuraklık nedeniyle tedirgin olduklarını dile getirdi.

Yetkililer, ilave tedbirler alınmadığı takdirde Yalova'nın 4 günlük suyu kaldığını bildirdi. Kuraklık nedeniyle Yalova Belediyesi ilde çeşitli tedbirler almaya başladı. Mahalle mahalle dönüşümlü olarak su kesintisine giden Belediye, bilboardlara astığı afişlerle de vatandaşları suyu tasarruflu kullanma konusunda uyardı.

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, alınan tedbirlerle Yalova'nın 3-4 günlük suyunun kaldığını aktardı. Önümüzdeki hafta içerisinde faaliyete geçecek Kurtköy isale hattı gibi ilave tedbirlerle susuzluk probleminin önüne geçileceğini dile getiren Nergiz, 15 gün sonra faaliyete geçecek Ortaburun Göleti projesiyle de problemin önemli ölçüde aşılacağını ifade etti. (Yalova/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Garnizon komutanının eşi silahlı saldırıda öldü

SONRAKİ HABER

DTK\'nin yeni eş başkanları belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...