07 Eylül 2014 16:18

İşçi katliamı protesto edildi, polis saldırdı

KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve siyasi partilerin çağrısıyla 10 işçinin yaşamını yitirdiği şantiyeye önüne yapılan protesto yürüyüşünün ardından dağılmak üzere olan kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İşçi katliamı protesto edildi, polis saldırdı
Paylaş

KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve siyasi partilerin çağrısıyla 10 işçinin yaşamını yitirdiği şantiyeye önüne yapılan protesto yürüyüşünün ardından dağılmak üzere olan kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mecidiyeköy Meydanı'ndan 10 işçinin yaşamını yitirdiği Torun GYO'ya ait şantiyeye protesto yürüyüşü yapıldı. "Kaza değil, cinayet" yazılı pankart açıldığı yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşe, emek ve meslek örgütü temsilcilerinin yanı sıra HDP milletvekilleri Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ile Melda Onur, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katılarak destek verdi.

Yürüyüşün ardından DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, yaşanılanın bir cinayet olduğunu vurgulanarak sorumlulardan hesap soruluncaya kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi. Yaşanan cinayetin sorumlusunun sermayedarların olduğunu söyleyen Çerkezoğlu, ülkeyi koca bir şantiyeye çevirmekle övünenlerin iç güvenliği konusunda alınması gereken tedbirleri, birer maliyet unsuru olarak ele aldığını söyledi.

Çerkezoğlu, çalışma yaşamının piyasalaştırılması ve taşeronlaşmayla sendikasızlaşmanın yasal mevzuatlarla desteklenmesi sonucunda iş cinayetlerinin hızla artığını ve iş güvenliğinin tamamen ortadan kaldırıldığına dikkat çekti. Çerkerzoğlu'nun ardından söz alan sendika temsilcileri de yaşanan olaya karşı kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.

Basın açıklamasının ardından şantiye önünden ayrılmak üzere olan kitleye polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonucu çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

KATLİAMA ANKARA'DA DA TEPKİ GÖSTERİLDİ

SANCAKTEPE'DE EMEP'TEN EYLEM

Emek Partisi Sancaktepe İlçe Örgütü bugün akşam saatlerinde, Demokrasi Caddesi üzerinde bir yürüyüş gerçekleştirerek işçi katliamlarına tepki gösterdi.

Yapılan yürüyüşte, "işçiler ölüyor sermaye büyüyor", "kaza değil bu bir cinayet" , "Katil sermaye işbirlikçi AKP" slogan ve dövizleri ile üzerinde yürüyen kitle, Sarıgazi mahallesi merkezinde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Yaşanan bu cinayetlerden inşaat şirketi, inşaat izni veren belediyeler, denetleyecek makam/kurumlar, çalışma bakanlığı ve hükumet sorumludur" denildi.

"Tüm emek ve demokrasi güçlerini, sınıfın sendikalarını, onların namuslu yöneticilerini, temsilcilerini ve kurultay birliklerini, sendikalı sendikasız demeden, işçi memur demeden, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz" denilen açıklamada yaşamını yitiren 10 işçiden biri olan, İsmail Sarıtaş isimli işçinin Sancaktepe' de ikamet etmesi nedeniyle, cenazisinin yarın Sarıgazi cemevinden saat 12'de kaldırılacağı bilgisi verilerek katılım çağrısı yapıldı ve eylem sonlandırıldı.

KADIKÖY'DE EYLEM BAŞLADI

(İstanbul/EVRENSEL)

İŞ CİNAYETLERİ ELAZIĞ'DA PROTESTO EDİLDİ

DERSİMLİLER İŞÇİ KATLİAMINA SESSİZ KALMADI

 

 

ÖNCEKİ HABER

Gerilla ailelerinin oturma eylemi sona erdi

SONRAKİ HABER

Yeter artık, bıçak kemiği deliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...