07 Eylül 2014 13:31

EMEP: Sınıfın tüm güçleri ortak mücadeleye

Selma Gürkan, "Emek Partisi olarak, tüm emek ve demokrasi güçlerini, sınıfın sendikalarını, onların namuslu yöneticilerini, temsilcileri, komiteleri, kurultay birliklerini, sendikalı, sendikasız demeden, işçi memur demeden, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

EMEP: Sınıfın tüm güçleri ortak mücadeleye
Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, dün Mecidiyeköy'de inşaatı devam eden Torun Center'da yaşanan işçi katliamına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

"Aylardır, yıllardır söylenen sözlerin, yapılan uyarıların bir hükmü kalmamıştır. Çalışma hayatının yakın geçmişinde hafızalara yerleşen Davutpaşa, Esenyurt, Zonguldak, Kütahya, Maraş maden-taş ocakları, Ostim, İvedik, Samsun-Tekkeköy ve Soma katliamlarında söylenecek her şey söylenmişti" diyen Gürkan "Çalışma hayatının köleleştirilmesiyle, azgın kâr hesaplarıyla ve bunu besleyen, formal düzenlemesini yapan siyasetiyle sistematik olarak süren bu ölümlerin zeminini hazırlamaktadır" şeklinde konuştu.

FOTOGALERİ: İŞÇİLER 'HAPİSHANE' OLARAK ADLANDIRDIKLARI KOĞUŞLARINI FOTOĞRAFLADI VE EVRENSEL'E GÖNDERDİ

Gürkan'ın açıklamasının devamı şöyle:

"Dolayısıyla bu ölümlerden inşaat şirketi, inşaat izni veren belediyeler, denetleyecek makam, kurumlar, Çalışma Bakanlığı ve hükümet sorumludur. İş cinayetinin bugünkü faillerinden Torunlar şirketinin gelişimi, hükümet ilişkileri, denetleme şirketlerinin ilişkileri ki, SOMA AŞ’de aynı şirket tarafından denetleniyor, iş cinayetinin sebeplerini açıkça göstermektedir. Her iş cinayetinden sonra hukuk alanında yaşanan ise ayrı bir katliamdır. İş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçiler, mahkeme kararlarıyla katledilen adaletle yeniden yeniden öldürülmektedir.
Mevcut hükümet, programında işgücü verimliliğine dayanan kalkınmada ve büyümede ısrar edeceklerini beyan etti ve güvenoyu aldı. Bu demektir ki, işçi ölümleri devam edecek, açlık sınırında ücret uygulamaları devam edecek, 14-16 saat çalışma devam edecek, taşeron uygulamaları, esneklik ve örgütsüz çalışma devam edecek. Bu durumun değişmesi bu gözü doymaz, barbar, insanlığı tüketen kapitalistlerin ve onların siyasetlerinin vicdanına bırakılamaz.

İşçi sağlığı ve güvenliği, iş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması çok daha güçlü ve birleşik mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bugün tüm işçi sınıfı ve emek güçleri, yaşamını yitiren on işçi kardeşimize karşı görevlerini yerine getirmek ve işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınması için tüm gücünü ortaya koymak zorundadır. Emek Partisi olarak, tüm emek ve demokrasi güçlerini, sınıfın sendikalarını, onların namuslu yöneticilerini, temsilcileri, komiteleri, kurultay birliklerini, sendikalı, sendikasız demeden, işçi memur demeden, iş cinayetlerine karşı üretimden gelen gücünü kullanmaya ve ortak mücadeleye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BELTAŞ işçilerine saldırı

SONRAKİ HABER

Anne Arzu Kara, oğullarının öldüğünü Adli Tıp\'ta öğrendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...