07 Eylül 2014 12:35

Hükümete göre işçiler yaşarken ‘ayak takımı’ ölünce ‘şehit'!

İşçiler yaşarken, işçilerin taleplerini görmeyen ve “ayak takımı” diyen AKP Hükümeti işçiler ölünce ise “şehit” ilan ediyor. asansör faciasıyla ilgili, “Onlar alın teriyle emekleriyle helal rızık için çalıştılar, bu yönleriyle de bizim için bir şehit hükmündedirler” dedi.

Hükümete göre işçiler yaşarken ‘ayak takımı’ ölünce ‘şehit\'!
Paylaş

İşçiler yaşarken işçilerin taleplerini görmeyen ve “ayak takımı” diyen AKP Hükümeti işçiler ölünce “şehit” ilan ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili, “Onlar alın teriyle emekleriyle helal rızık için çalıştılar, bu yönleriyle de bizim için bir şehit hükmündedirler. Aileleriyle ilgili de gerekli tedbirleri almayı düşünüyoruz” dedi. Davutoğlu, gün içinde yaptığı bir diğer konuşmada da "Maalesef dün gece İstanbul’da 10 işçi kardeşimizi bir iş kazasında kaybettik. O işçi kardeşlerimizin arkasından hepimiz fatiha okumakla mükellefiz. O helal rızık için 32. Kata kadar çıkmış ve vefat etmiş kardeşlerimize hepimiz birer fatiha okuyalım" dedi.

FOTOGALERİ: İŞÇİLER 'HAPİSHANE' OLARAK ADLANDIRDIKLARI KOĞUŞLARINI FOTOĞRAFLADI VE EVRENSEL'E GÖNDERDİ

‘AYAKLAR BAŞ OLURSA KIYAMET KOPAR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olduğu dönemlerde 2008 yılındaki Nisan ayında yaptığı bir grup toplantısında 1 Mayıs’ın tatil olması ve Taksim’de kutlanmak istenmesiyle ilgili ağır “Ayaklar baş olursa kıyamet kopar” demişti. Erdoğan geçtiğimiz aylarda da Soma’da hayatını kaybeden 301 can için ise “Hayatını kaybeden maden işçileri şehit sayılacak” dedi. 

İHMAL VARSA...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Mecidiyeköy’de  10 işçinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili konuştu. Davutoğlu şunları söyledi: “Maalesef 10 işçimiz 10 canımız asansörün raydan çıkmasıyla vefat ettiler. Her şeyden önce vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Çok acı üzüntü verici bir olay. Hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştır. İhmal varsa derinlemesine araştırılacaktır.

Her türlü soruşturma en detaylı şekilde yapılacak. Bu olayın oluş şekli, varsa ihmal eğer başka sebepler varsa bu sebepler derinlemesine araştırılacak. Kamuoyunun şunu bilmesini isterim, bu tür olaylarda bir an bile tereddüt etmeden gerekli her türlü araştırmayı, soruşturmayı yapar, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için her türlü tedbirini alırız.
Çalışma Bakanından yarın bilgi alacağım. Yarın iş güvenliği konusunu da değerlendireceğiz. İşçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar alın teriyle emekleriyle helal rızık için çalıştılar, bu yönleriyle de bizim için bir şehit hükmündedirler. Aileleriyle ilgili de gerekli tedbirleri almayı düşünüyoruz.”

Davutoğlu ayrıca, bu facia ile gündeme gelen 167. ILO sözleşmesine ilişkin “ILO ile ilgili olarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinde iş güvenliği hangi şartlarda sağlanıyorsa bunu sağlamak için her türlü tedbiri alırız her türlü yasal çalışmayı yürütürüz. Bunları da yarın (bugün) bakanlar kurulunda ele alacağız” dedi.

BİR FATİHA OKUYALIM MI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu öğleden sonra Konya Taşkent’te konuştu.

Davutoğlu’nun açıklamasından satır başları:
Biliyorum çok daha çoşkulu bir düğün edasıyla karşılama istiyordunuz.
Ama maalesef dün gece İstanbul’da 10 işçi kardeşimizi bir iş kazasında kaybettik.
O işçi kardeşlerimizin arkasından hepimiz fatiha okumakla mükellefiz.
O helal rızık için 32. Kata kadar çıkmış ve vefat etmiş kardeşlerimize hepimiz birer fatiha okuyalım.

Burada 51 yıl önce 4 yaşında bir çocuk annesini ağır hasta olarak Konya’ya hastaneye gönderdik. Hala hatırlarım nasıl umutla gönderdiğimiz nasıl umutla beklediğimiz.
Ama gelen cevap hala ailemize bir kor ateş düşürmüştü.
Meymune annem yerine daha sonra Sefure anam geldi ve bizi büyüttü.

O zaman bir yola çıkmıştık. 4 yaşında ama mayası burada yoğrulmuş… Bu çocuğun bir dedesi Balkan harbine gidip 12 sene sonra dönmüştür. Diğer dedesi Suriye cephesinden gelmişti.

Bizim dedelerimiz  o dağların çocukları o dedeler bir cihan harbini, İstiklal Savaşını bayraklar inmesin diye dolaşanların torunlarıyız biz. Bu dağların çocukları ne zaman fedakarlık istenmişse başları dik sonuna kadar bu vatanın onuru için yürümeye karar verdiler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liberalizmin tasfiyesi ve Ortadoğu\'da alacakaranlık

SONRAKİ HABER

\'Burası bizim hapishanemiz, mutfak dolabı kadar değerimiz yok\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...