06 Eylül 2014 15:02

Mustafa Şevik, mezarı başında anıldı

1 Eylül 1980 tarihinde Rize Pazar’da 'çayda sömürüye son' mitingi alanına işçiler ve köylülerle girerken, kontrgerilla tarafından katledilen Mustafa Şevik, mezarı başında dostları ve yoldaşları tarafından anıldı.

Mustafa Şevik, mezarı başında anıldı
Paylaş

1 Eylül 1980 tarihinde Rize Pazar’da 'çayda sömürüye son' mitingi alanına işçiler ve köylülerle girerken, kontrgerilla tarafından katledilen Mustafa Şevik, mezarı başında dostları ve yoldaşları tarafından anıldı. Ceyhan ilçesinin Kızıldere köyünde yapılan ve Emek Partisi Adana İl Örgütü’nün de katıldığı anmada yapılan konuşmalarda, Şevik’in iyi bir devrimci olduğu gibi köy içerisinde çeşitli gurupların kavga etmesini önlediğini barışçıl bir kişilik olduğu ifade edildi.

MUSTAFA ŞEVİK KİMDİR? 

Mustafa Şevik, 1956 yılında Ceyhan'ın Kızıldere köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu köyünde, liseyi Adana Erkek lisesinde bitirdi. 1974 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kazanması ile yalnızca bir üniversite öğrencisi değil ülkenin içinde bulunduğu koşullara duyarlı bir yurtsever devrimci oldu. Üniversite egitimi esnasında devrimci mücadeleye YDGD-YDGF içinde devam etti. Tekel, Fiskobirlik ve Çaykur'un çayda taban fiyat açıklamaması ve köylülere ürün bedelini ödememesine karşı örgütlenen 'çayda sömürüye son' mitingi için köy köy dolaşan Şevik, vurulduktan sonra ağır yaralı halde yoğun işkenceye maruz kaldı. Rize’den ambulansla Trabzon’a sevk edilirken yaraları tekrar kanatıldı. Şevik, ikence altında, 5 Eylül 1980 tarihinde hayatını kaybetti. (Ceyhan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'ya yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Çöp kamyonu minibüse, taksiye, otomobile ve eve çarptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...