06 Eylül 2014 13:05

Yalova'nın 3 ya da 4 günlük suyu kaldı

Yalova’nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda, kuraklık nedeniyle su tükendi. Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, şehrin sadece üç ya da dört günlük suyunun kaldığını açıkladı.

Yalova\'nın 3 ya da 4 günlük suyu kaldı
Paylaş

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, şehrin sadece üç ya da dört günlük suyunun kaldığını açıkladı. Yalova’nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda, kuraklık nedeniyle su tükendi. Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, barajda bölgesel kuraklık nedeniyle 3 ya da 4 günlük su bulunduğunu söyledi. Nergiz, su sorununun yaşanmaması için diğer illerden de takviye su aldıklarını açıkladı. Nergiz, “Aldığımız su takviyesi yetersiz. Kurtköy Deresi’ni ve Ortaburun Göleti’ni, Gökçe Barajı’na bağlayacağız. Bu çalışmaların tamamlanması için en az bir haftaya ihtiyaç var. Önlemlerimiz arasında bulunan kuyu sularını da kullanmaya başladık. Yaşanan su sıkıntısı, bir afet durumudur. Olayın bu boyuta gelmesinde suyu bilinçsizce kullanan bazı belediyelerimizin suçu büyük. Vatandaşlarımızı suyu daha dikkatli kullanmaları için uyarıyoruz” dedi.

Yalova’da Gökçe Barajı havzası adeta tarlaya döndü. Barajın altında kalan yollar ise uzun yıllar sonra ortaya çıktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz\'dan dev petrol arama platformu geçti

SONRAKİ HABER

HDK: Barış ve kardeşlik için 6-7 Eylül\'le yüzleşilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...