06 Eylül 2014 06:00

Büyükşehir Kore’ye, 28 milyon nereye?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore ziyareti için ayrılan 28 milyon TL’lik bütçenin nereye harcanacağını tüm itirazlara rağmen açıklamıyor.

Büyükşehir Kore’ye, 28 milyon nereye?
Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’un tanıtımı” gerekçesiyle gerçekleştirilen Güney Kore ziyareti için ayrılan 28 milyon TL’lik bütçenin nereye harcanacağını tüm itirazlara rağmen açıklamadı. CHP grubunun ‘yüksek bütçe’ye muhalefeti ve harcama kalemlerini açıklama çağrısına Belediye Meclisindeki AKP grubu olumsuz yanıt verdi.

28 MİLYONLUK KORE GEZİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u tanıtmak, Türk-Kore dostluk ilişkilerini geliştirmek ve Türkiye’ye turistik ve ekonomik fayda sağlamak amacıyla 12-22 eylül tarihleri arasında Güney Kore Cumhuriyetine gezi düzenliyor. Geziye belediye meclis üyelerinin yanı sıra, mehter takımının da arasında bulunduğu 200 kişilik bir ekip gidecek. Ancak 10 günlük Güney Kore gezisi için ayrılan 28 milyon TL’lik bütçe tartışma yarattı. Geçtiğimiz ay belediye meclis gündemine gelen gezi ve gezinin bütçe harcamaları için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yetki verilmesi konusu CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen, AKP’li meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildi. 28 milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden harcanacak.

‘BU PARA NEREYE HARCANACAK?​’

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, “Bunu bizim önümüze getirdiklerinde ‘Bu 28 milyon TL nereye harcanacak? Bu rakamı nasıl buldunuz? Ne yapacaksınız da bu 28 rakamına ulaşacaksınız?​’ diye sorduk, izah edemediler tabii. Kendi aralarında dönüp konuştular, ‘Bunu biraz aşağıya, 24 milyon TL’ye çekelim’ dediler. ‘Bunu neye göre çekiyorsunuz?​’diye sorduk bu sefer de, yine cevap alamadık” diyerek süreci anlattı.
Gülsever ayrıca, kendilerine harcamaları açıklayan (ulaşım, konaklama, yeme içme vs.) bir liste de sunulmadığını ifade ederek, “Önce parayı tespit edelim, sonra nereye harcayacağımızı düşünürüz mantığıyla hareket ediyorlar” dedi.

‘BU PARAYLA 10 TANE OKUL YAPILIR’

CHP’li Gülsever, 28 milyon TL’nin nereye harcanacağı belli olsa bile, bir gezi ve tanıtım için fazla olduğunu düşündüklerini ifade ederek, “Bu parayla İstanbul’a 10 tane ilkokul yapılabilir. Ama bunlar öncelikleri değil” diye ifade etti.

Güney Kore gezisine 7 CHP’li meclis üyesi de katılacak. Gülsever, CHP grubu önce geziyi protesto etmeyi düşündüklerini, ancak daha sonra bu harcamaların nereye ve ne kadar yapıldığını denetlemek üzere meclisteki temsilleri oranında gitmeye karar verdiklerini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Belediye ‘yanlışlıkla’ evlerini yıktı!

SONRAKİ HABER

İstanbul için şiddetli yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...