06 Eylül 2014 06:00

Belediye ‘yanlışlıkla’ evlerini yıktı!

Belediyenin harabe bir binayı yıkması sırasında evleri yıkılan aile evsiz kaldı, belediye ise 7 aydır aileyi oyalayarak, soruna çözüm bulmadı.

Belediye ‘yanlışlıkla’ evlerini yıktı!
Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli


Belediyenin harabe bir binayı yıkması sırasında evleri yıkılan aile evsiz kaldı, belediye ise 7 aydır aileyi oyalayarak, soruna çözüm bulmadı.  

Kocaeli İzmit Cedit Mahallesi’nde oturan Halil Dik ve 13 kişilik ailesinin kaldığı ev, geçtiğimiz yerel seçimlerde yan taraflarındaki harabe binanın İzmit Belediyesi tarafından yıkılması sırasında hasar gördü, aile evlerinde oturamaz duruma geldi Halil Dik ve ailesinin son durumlarını öğrenmek için yıkılan evlerine gittiğimizde durumun vahametiyle karşı karşıya kaldık.

YIKIK EVDE OTURUYORLAR

Evleri yıkıldığı için önce kiralık bir eve çıkan aile, kirayı ödeyemedikleri için tekrardan yıkılan evlerine yerleşmek zorunda kaldı. 7 aydır İzmit Belediyesi yetkilileriyle görüşen ve “Evini yapacağız” sözünü bile alan Halil Dik, yetkililerin kendisini Belediye Başkanıyla görüştürmek istemediklerini, o yüzden başlarından savmak için her türlü deneyerek söz verdiklerini söyledi.

‘ÇATIDAN BÖCEKLER GİRİYOR’

Halil Dik, üç aydan üç aya aldığı özürlü maaşı ile geçinemediğini söylerken, “Ben yetkililerden para dilenmiyorum. Başımı sokabildiğim evimi yanlışlıkla da olsa yıktılar, ama 7 aydır bizi süründürüyorlar.Yıkılan çatımı ben kendi imkanlarımla zar zor yapabildim, ama sağı solu açık olan çatıdan her türlü böcek evimin içine giriyor, resmen açıkta kaldık ve bizim sesimizi duymuyorlar. Belediyeye her gittiğimde beni oyalıyorlar, evimi yapmıyorlar seçimden önce yapacaklarını söylediler, yapmadılar. Suçumuz esmer tenli olmamız mı, Roman olmamız mı?​” diye konuştu.

Bir erkek çocuğunun mahalledeki kötü şartlardan dolayı uyuşturucu madde kullanmaya başladığını belirten Dik, “Oğlum benden gelip para istiyor. Bonzai kullandığını ve gidip alması gerektiğini söylüyor. Ben paramın olmadığını söylediğimde ise benim üzerime yürüyor, ablası ile kavga ediyor. Yaşadığımız mahallede oğlumu bu pisliğe alıştırdılar, şimdi onunla baş edemiyoruz. Yetkililerden bu konuda da yardım istiyorum. Ona bir iş versinler, onu bu illetten kurtarsınlar, hayatını değiştirsinler” ifadelerini kullandı.

‘BU KIŞI NASIL ATLATACAĞIZ?​’

Emine Dik ise, eşyalarının yağan yağmurlar sonrası kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, “Kış geliyor, biz bu durumda nasıl bu kışı atlatacağız? Eşyalarımızın bir kısmı, ev yıkık olduğundan dolayı çalındı. Resmen ortada kaldık, bize el uzatan kimse yok. Çocuklarımızı okula göndereceğiz ama nasıl üstesinden geleceğimizi bilemiyoruz. Bizi görsünler ve yetkililer bize el uzatsınlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İkinci sözleşme geldi daha ikramiye yok

SONRAKİ HABER

Büyükşehir Kore’ye, 28 milyon nereye?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...