06 Eylül 2014 06:09

Pg Art Gallery sezonu açtı

PG Art Gallery dün 'Anomali' sergisi ile sezonu açtı. 25 Eylül’e kadar devam edecek sergi beş farklı sanatçıyı bir araya getiriyor. Basako, Kerem Ozan Bayraktar, Melis Buyruk, Yonca Karakaş ve Ayşe Gül Süter’in yer aldığı sergi, kişisel anlatı ve figürasyonun dış gerçekliği algılama ve yorumlama sürecindeki kullanımına odaklanıyor.

Pg Art Gallery sezonu açtı
Paylaş

PG Art Gallery dün “Anomali” sergisi ile sezonu açtı. 25 Eylül’e kadar devam edecek sergi beş farklı sanatçıyı bir araya getiriyor. Basako, Kerem Ozan Bayraktar, Melis Buyruk, Yonca Karakaş ve Ayşe Gül Süter’in yer aldığı sergi, kişisel anlatı ve figürasyonun dış gerçekliği algılama ve yorumlama sürecindeki kullanımına odaklanıyor.
Anomali, sanatçının tarihsel olanı kendi biyografisi ile çarpıtması üzerinden bir gerçeklik inşası sırasında mizahın, trajikomik ve ironik olanın, pastiş, illüstrasyon, grafik ve görselleştirme gibi yöntemlerle buluşmasını sunuyor.
Gerçekliğin manipülasyona uğratılması ile sanatçının yorumlama yöntemi arasındaki ilişkinin kurulması, izleyiciye gündelik verilerin, sanatçının zihninde nasıl bir filtrasyona uğradığına, yorumun tekrar aktarımının yapıt üzerinden nasıl yeniden var edildiğine dair ipuçları veriyor. Uzamın, nesnenin ve bedenin şekil değiştirmesi, tuhaflaşması, bozulmaya uğraması; tutarsızlıklar, virütük çoğalmalar, beklentinin karşılanmaması ve normalin çökmesi, dış dünyaya dair imgesel reflekslerimizi anlamamıza ve çözümlememize olanak tanıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

FKM’de edebiyat buluşması

SONRAKİ HABER

Devlete sadakat borcun var, Şex Said’i yazma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...