05 Eylül 2014 22:02

‘Dünyada 20.000 Gün’ Altyazı’da

ALTYAZI Aylık Sinema Dergisi eylül sayısında Nick Cave’in gündelik rutinini izleyen Dünyada “20.000 Gün”ü eylül sayısının kapağına taşıyor.

‘Dünyada 20.000 Gün’ Altyazı’da
Paylaş

ALTYAZI Aylık Sinema Dergisi eylül sayısında Nick Cave’in gündelik rutinini izleyen Dünyada “20.000 Gün”ü eylül sayısının kapağına taşıyor.
Sanatçının zihninin içine girerek seyirciyi onun düşünce akışına katılmaya davet eden belgesel, bu yıl İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü kazanmıştı. Filmin posteri ise Altyazı’nın tüm okurlarına armağanı.
Derginin bu sayısında yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale dahil üç ödül kazanan “Ben O Değilim”i anlatıyor. Yemekhanede çalışan bir işçinin kendine ikizi kadar benzeyen birinin hayatını yaşamaya başlamasını konu alan Ben O Değilim, başka birinin yerine geçmenin cazibesi ve tekinsizliği üzerine bir film.

VİZYONUN ÖTESİNDEKİLER

Altyazı bu ay ülkemiz vizyon takviminde yer almayan fakat yurt dışında büyük ses getiren iki filmi, Snowpiercer ve Boyhood’u ele alıyor.
Güney Koreli Ünlü Yönetmen Bong Joon-Ho’nun  iklim krizi yüzünden bir trene hapsolan insanlar arasındaki sınıfsal çatışmayı anlatan son filmi Snowpiercer, büyük bütçeli Hollywood filmlerinde az rastlanan radikallikte bir politik söyleme sahip.
Richard Linklater’a Berlin’de En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran Boyhood ise 12 yıl süren çekim süresiyle bir çocuğun büyümesini gözler önüne seren eşsiz bir deneyim olarak zihinlere kazınıyor.

SİNEMA, TARİH VE SINIRLAR...

“Türk Sinemasının 100. Yılı” kabul edilen 2014, aynı zamanda Birinci Dünya Savaşının başlangıcının da yüzüncü yıl dönümü. Bu vesileyle Avrupa çapında oluşturulan çokuluslu sinema arşivinde Türkiye’nin yer almayışını gündeme getiren Altyazı’da, sinema, tarih ve sınırlar üzerine sorular soran bir tartışma yazısı yer alıyor.
Altyazı Çolpan İlhan ve Lauren Bacall’ı da unutmadı. İlhan ve Bacall, Fatih Özgüven’in kaleminden ‘Divane Olmayan Divalar’ adlı bir denemeyle okuyucuyla buluşacak.
Necati Sönmez’den Filistin’in beyazperdedeki tarihçesine ilişkin “Filistin’in Sinema Hafızası” gibi pek çok yazı da Altyazı’nın bu ay ki sayısında okunmayı bekleyenler arasında. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Okul korkusu fobiye dönüşmesin

SONRAKİ HABER

Resmin zaman kapsülleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...