05 Eylül 2014 18:51

El Şebap liderlerinden Godane öldürüldü

Pentagon, geçtiğimiz günlerde Somali'de El Şebap örgütüne yönelik düzenlenen saldırıda, örgütün kurucularından Ahmed Godane'nin öldürüldüğü belirtti.

El Şebap liderlerinden Godane öldürüldü
Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçtiğimiz günlerde Somali'de El Şebap örgütüne yönelik düzenlenen saldırıda, örgütün kurucularından Ahmed Godane'nin öldürüldüğü belirtti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Godane'nin öldürülmesini el Kaide bağlantılı örgüte karşı "önemli sembolik ve operasyonel bir kayıp" olarak niteledi.

Hafta içerisinde ABD'nin Somali'de örgüte yönelik askeri operasyon düzenlediği açıklanmıştı. ABD basını operasyonun insansız hava araçları ile yapıldığını iddia etmiş ancak söz konusu iddialar Pentagon tarafından doğrulanmamıştı.

El Şebab geçtiğimiz yılın Eylül ayında Nijerya’nın başkenti Nairobi’de Westgate adlı bir alışveriş merkezine saldırı düzenlemiş ve en az 67 kişinin ölümüne sebep olmuştu. El Kaide bağlantılı grup Somali'nin belli bölümlerini kontrolü altında tutuyor ancak eski hakimiyetini kaybetmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bonzai kullanan 2 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Köylülere madenci tezgahı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...