05 Eylül 2014 17:56

Assange, Internet Ungovernance Forum'a bağlandı

Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen İnternet Ungovernance Forum'a WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange telekonferans yöntemiyle bağlandı.

Assange, Internet Ungovernance Forum\'a bağlandı
Paylaş

Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Internet Yönetişimi Forumu'na alternatif olarak Alternatif Bilişim Derneği'nin girişimiyle düzenlenen İnternet Ungovernance Forum, Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşti Internet Ungovernance Forum'a WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange telekonferans yöntemiyle bağlandı. Forumda Edward Snowden'ın da mesajı okundu. Snowden, İnternet üzerinde devlet sansürünün dijital gözetimi mümkün kıldığını ve bunların durdurulması gerektiğini söyledi.

Assange ise İnternet Yönetimi Forumu'nu(Internet Governance Forum) bir süredir takip ettiğini ve forumun İnternet Sansürü Forumu olarak adlandırılmasının daha doğru olacağını belirtti.  Assange, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 9. İnternet Yönetişimi Forumu’na ilişkin "Asıl Türkiye’de foruma kimlerin davet edilmediğine bakın” dedi.

Assange, “Türkiye’de İnternet Yönetişimi Forumu internet yönetişimi için değil internet sansürü için toplandı. Bu toplantıyı destekleyen Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelere baktığımızda ve kimlerin davet edilmediğine baktığımızda bunu görebiliyoruz. Bu nedenle şu an düzenlenmekte olan İnternet UNGovernance Forum çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bianet'ten Elif Akgül'ün haberine göre Assange Türkiye’deki sansüre ilişkin şunları söyledi:

“Türkiye’de hapis gazeteciler ve gazeteciliğin suç haline getirilmesi devam eden bir durum. Kürt hareketine ve Ermeni Soykırımı’na ilşikin sansür aynı zamanda gözetimle birlikte işliyor. Arkamda gördüğünüz belgede Danimarka eski Başbakanı Rasmussen, Obama ve Türkiye’nin yozlaşmış ilişkilerini görüyoruz. Bu belgeye göre Danimarka en geniş Kürtçe yayın yapan ROJ TV’nin faaliyetlerini durdurmak için ABD ve Türkiye ile işbirliği yapıyor.

“Son ortaya çıkan Snowden belgelerinde de NSA’in Kürt liderler ile ilgili Türkiye hükümetine bilgi verdiklerini görüyoruz. Bu gözetim askeri hedeflerin seçilmesine ve Roboski’de olduğu gibi sivillerin öldürülmesine yol açıyor. Bunun aynısını Pakistan’da, Afganistan’da ve Yemen’de de gördük. Dahası ABD’nin gözetimini kabul eden Türkiye hükümetinin kendisi de ABD’nin gözetim hedefi haline geliyor. Gözetim teknolojilerinin üretiminde yer alanlarda bu stratejilere hizmet ediyor.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu, İstanbul Valiliği\'ni ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Bonzai kullanan 2 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...