05 Eylül 2014 17:02

İşe gitmek, savaşa gitmekten daha tehlikeli hale geldi

ILO’nun iş güvenliği konulu 20 . Kongresi 141 ülkeden 4 bin temsilcinin katılımıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde başladı. Kongrede konuşan ILO Genel Müdürü Guy Ryder, 'Çalışma yaşamında savaştan daha çok kurban veriliyor. Her yıl yaklaşık 2.3 milyon insan iş kazası ve meslek hastalıklarından yaşamını kaybediyor' dedi.

İşe gitmek, savaşa gitmekten daha tehlikeli hale geldi
Paylaş

Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) iş güvenliği konulu 20 . Kongresi 141 ülkeden 4 bin temsilcinin katılımıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde başladı. Kongrede konuşan ILO Genel Müdürü Guy Ryder, “Çalışma yaşamında savaştan daha çok kurban veriliyor. Her yıl yaklaşık 2.3 milyon insan iş kazası ve meslek hastalıklarından yaşamını kaybediyor” dedi.

İşyeri ölümlerinin medyada daha çok yer alması gerektiğini vurgulayan Ryder şunları dile getirdi: “Ebola ve yarattığı trajediler her gün manşetlerde; bu doğrudur da; ancak işyeri ölümlerine aynı önem verilmiyor. Bizim görevimiz bu konuda kalıcı bir bilinç oluşturmaktır.”

2013 yılında Bangladeş´te bir fabrikanın çökmesi sonucu 1100 işçinin öldüğünü, insanların bu koşullarda çalıştırılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu bildiren Ryder, sözlerine iş güvenliğinin, çocuk emeği, ayrımcılık ve diğer konular kadar önemli olduğunu ekledi.
(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ev işçisi Kargın’ın iş tespiti yapıldı

SONRAKİ HABER

Ukrayna\'da ateşkes kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...