05 Eylül 2014 16:01

İşkence zanlısı polise 3 yıl istendi

Antalya’daki Gezi eylemleri sırasında Müzisyen Mustafa Düştegör’ü sopa ve coplarla darp eden polisler hakkında yürütülen soruşturmada iddianamesi tamamlandı.

İşkence zanlısı polise 3 yıl istendi
Paylaş

Antalya’daki Gezi eylemleri sırasında Müzisyen Mustafa Düştegör’ü sopa ve coplarla darp eden polisler hakkında yürütülen soruşturmada iddianamesi  tamamlandı.

Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Uğur tarafından yürütülen soruşturmada, Düştegör’ü sokak ortasında feci şekilde darp eden polislerden 1’i hakkında 3 yıl ve  1’i amir 4 polis hakkında ise 6’şar ay hapis cezası istendi.

Savcı Uğur, 6 polis hakkında, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle silahla kasten yaralama ve görevi kötüye kullanma suçlarından dava açılmasını talep etti. İddianamede, Düştegör’ün dövüldüğü anı gösteren bir işyerine ait güvenlik kamerası görüntüleri ve olayın hemen sonrası çekilen fotoğrafları da delil olarak kabul edildi. Savcılık iddianamesinde, bir kafenin bahçesinde saklanan Düştegör’ün, kendisini gören polislerin çağırması üzerine yanlarına gittiği, bu polislerle görüşmesi sırasında gelen polis memuru A.O.P’nin, Düştegör’ün boynundaki fularından tutarak çektiği daha sonra sırt üstü yere düşen Düştegör’ü yerde sürükleyerek elindeki cop veya sopayla birkaç defa vurduğu, nefessiz kalan Düştegör’ün yerde yığılıp kaldığını görüp oradan ayrıldığının belirlendiği belirtildi. İddianamede, olay yerinde bulunan diğer 5 polisin şüpheli A.O.P’ye herhangi bir müdahalede bulunmadıkları, işlenen suçla ilgili herhangi bir işlem yapmadığı ve mağdur Düştegör’ün yerde baygın vaziyette yattığını gördükleri halde oradan uzaklaşıp gittiklerinin tanık beyanları, olay yeri görüntülerine ait CD’nin izlenmesiyle tespit edildiği kaydedildi.

İŞKENCE KABUL EDİLİRSE CEZA ARTACAK

İddianameyi değerlendiren Mustafa Düştegör’ün avukatı Hakan Evcin ise, işkencenin sadece karakolda olmadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Yargıtayın ‘Sokakta şiddet uygulanması’nın da işkence olduğuna hükmettiğine yönelik kararları var. Burada yaşanan şiddet de basit yaralama değil işkencedir. İddianamenin bu şekliyle hakim tarafından reddi ve işkence suçlamasıyla tekrar hazırlanması yönünde itiraz edeceğiz.”Avukat Hakan Evcin, davanın işkence ve eziyet suçlamasıyla açılması durumunda, 4 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle polislerin yargılanabileceğini söyledi. Olay yerinde 40 polis veya amiri olduğunu da belirten Evcin, diğerlerinin de tespit edilmesini istedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Söylem ‘sol’ ama içerikte yeni bir şey yok

SONRAKİ HABER

‘Cezayı da mahkemenizi de tanımıyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...