04 Eylül 2014 17:44

BEDAŞ işçileri, enerji zirvesine çıkarma yaptı!

'Türkiye ve Avrupa için enerjinin geleceği toplantısı' sırasında, kano ile sahile gelen Enerji-Sen üyesi 2 işçi, 'Soma’da bir işçi daha öldü. Biz işten atıldık. Soma dersi bu mu Taner Yıldız' yazılı pankart açtı.

BEDAŞ işçileri, enerji zirvesine çıkarma yaptı!
Paylaş

Grand Tarabya Otel’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan ile Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Aşhti Hawrami’nin de katılımı ile düzenlenen Türkiye ve Avrupa için enerjinin geleceği toplantısı sırasında, bir grup Enerji-Sen’li işçi, bina önünde pankart açıp, sorunlarını görüşme talebinde bulundu. 

İşçiler, “BEDAŞ’ta can güvenliği istedik, işten atıldık. İşten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankart açtı. Bu sırada kano ile sahile gelen iki işçi “Soma’da bir işçi daha öldü. Biz işten atıldık. Soma dersi bu mu Taner Yıldız” yazılı pankart açtı. Enerji - Sen Genel Başkanı Ali Duman yaptığı açıklamada, “Bugün şunun için geldik. Bu ülkede enerji politikalarını birkaç tane insan belirliyor. Bu ülkede emperyalist politikalara birkaç tane insan bütün işçileri, halkı mahkum ediyor. Bugün oluşturulan çarkların arasında işçiler canını kaybediyor. Daha dün Soma’da 301 madenci arkadaşımız hayatını kaybetti. Soma’da iki gün önce yine bir işçi arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi.

İŞ GÜVENLİĞİ MALZEMESİ İSTEDİĞİMİZ İÇİN ATILDIK

Alı Duman, “Biz ise iş güvenliği malzemesi, kişisel koruyucu donanım istediğimiz için işten çıkartıldık. Bugün buraya bu taleple geldik. Bize atılan maillerden, duyduk ki, Enerji Bakanı Taner Yıldız, bugün Irak’ta Kürdistan’da yapılacak petrol politikalarında karar verebilmek için buraya gelecekmiş. Enerji bakanı, enerji bakan yardımcısı burada olacakmış. Bu ülkede işçiler ne zaman konuşulacak. Ne zaman işçilerin sıkıntıları konuşulacak. Bu ülkede her zaman enerji ve petrol politikaları mı konuşulacak. Kim bu işçilere sahip çıkacak. Elbette bizler sahip çıkacağız. BEDAŞ’tan atılan 26 arkadaşımız işe alınana kadar bu talebimizi ileteceğiz” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın değil de Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan’ın toplantıya katıldığını öğrenen grup, görüşme talebinde bulundu. Çevrede önlem alan sivil polisler, talebi iletmek üzere otele girdiler. Yaklaşık bir saat bekleyen işçiler görüşme talebine olumlu cevap alamayınca ayrıldılar. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna\'da yarın öğleden sonra silahlar susabilir

SONRAKİ HABER

Davutoğlu ilk günden muhalefete kulağını kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...