04 Eylül 2014 16:52

Usulsüz ev aramasına tazminat kararı çıktı

Gezi direnişi sırasında evi usulsüz bir şekilde arandığı için yetkililer hakkında dava açan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin davayı kazandı. Gezi Parkı’nın, geçen yıl 8 Temmuz’da halka açıldığı gün Beyza Metin ve Taksim Dayanışması üyesi 4 kişi daha ‘polise mukavemet’ iddiasıyla gözaltına alınmış ve evleri aranmıştı.

Usulsüz ev aramasına tazminat kararı çıktı
Paylaş

Gezi direnişi sırasında evi usulsüz bir şekilde arandığı için yetkililer hakkında dava açan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin davayı kazandı. Mahkeme, kararın gerekçesini “Davacının sosyal ve ekonomik durumu, suç tarihindeki uğraşısı, çekilen elem ve ızdırap ile tazminat hukukunun genel esaslarına göre haksız zenginleşme yaratmayacak miktar olarak takdir ve kabul edilen 3 bin TL manevi tazminatın davacıya verilmesine” şeklinde açıkladı.

Gezi Parkı’nın, geçen yıl 8 Temmuz’da halka açıldığı gün Beyza Metin ile birlikte Mimarlar Odası Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Kongeresi Merkez Yürütme Üyesi Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu ‘polise mukavemet’ iddiasıyla gözaltına alınmış ve evleri aranmıştı. Beyza Metin’in avukatı Yıldız İmrek’in yaptığı başvuru üzerine arama kararı, usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar\'da üst geçide çarpan tankerin şoförü tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ali İsmail ve Esma, Meclis kürsüsündeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...