03 Temmuz 2011 09:33

Dersim: Kardeşliğe engel olamayacaklar

Dersim'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenleri Dersim Belediyesi önünde toplanarak yürüyüş yaptı. Seyit Rıza Parkına kadar yürüyen kitle adına burada bir açıklama yapıldı.İHD Şube Başkanı Av. Barış Yıldırım, “18 yıl önce Sivas’ta 33 aydın ve sanatçıyı yakarak katleden zihniye

Dersim: Kardeşliğe engel olamayacaklar
Paylaş

İHD Şube Başkanı Av. Barış Yıldırım, “18 yıl önce Sivas’ta 33 aydın ve sanatçıyı yakarak katleden zihniyet hala kana doymamıştır. Maraş, Çorum ve Sivas katliamının üstünden yıllar geçmesine rağmen bölgemizden hemen hemen her gün katliam haberleri geliyor, kana doymayan bu zihniyet halkları birbirine kırdırmaya çalışıyor. Ancak halkların kardeşleşmesine kimse engel olamayacak” dedi.

DAKD  adına konuşan Aysel Doğan “Bugün dinci gerici AKP iktidarı öldürerek degil Alevileri sistem içerisinde kuşatarak, eriterek kendi inancını kültürüne ve kimliğine yabancılaştırarak Madımak’ta başlayan yangını sürdürmek istiyor” dedi. 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bingöl Milletvekili İdris Baluken de “AKP bu zihniyetle bölgede savaşı dayatıyor. Biz Blok olarak Türkiye’de halklar arasında barışın tohumlarını ekeceğiz” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medya iş başında

SONRAKİ HABER

Sivas katliamının iz düşümünde emekçi Aleviler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa