04 Eylül 2014 15:16

YPG Basın Merkezi: Ağustos ayında 3'ü emir 473 IŞİD üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Şengal, Rebia ve Cezaa bölgelerinde ağustos ayı boyunca yaşanan çatışmalara ilişkin bilanço yayınladı.

YPG Basın Merkezi: Ağustos ayında 3\'ü emir 473 IŞİD üyesi öldürüldü
Paylaş

YPG Basın Merkezi, Şengal, Rabia ve Cezaa bölgelerinde ağustos ayı boyunca yaşanan çatışmalara ilişkin bilanço yayınladı.

YPG Basın Merkezi, 2 Ağustos'ta başlayan IŞİD saldırıları ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı. Saldırıların büyük bir direnişle boşa çıkarıldığını belirtilen YPG açıklamasında ağustos ayı içinde IŞİD'le Şengal, Rabîa ve Cezaa'da yaşanan çatışmalarda 2'si yabancı uyruklu 3 emir olmak üzere toplam 473 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Bilançoya göre, 6 doçka yüklü araç, 12 askeri araç ve bir panzer, 2 motosiklet imha edildi. IŞİD'e ait bomba yüklü bir araç ise imha edildi. Çatışmalarda çok sayıda askeri malzeme ve cephaneye de el konuldu.

Bilançoya göre Şengal, Rabîa ve Cezaa'daki çatışmalarda IŞİD'e ağır darbe vuruldu. Cezaa tamamen IŞİD'den temizlenirken Şengal ve Rabia'daki ilerlemeleri ve katliam planları da boşa çıkarıldı. YPG çatışmalarda 52 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ağustos ayı başında IŞİD'in Şengal halkına dönük katliamlar gerçekleştirmek istediğine dikkat çekilen YPG açıklamasında; Zumar, Sinûnê; Şengal ve Rebîa'daki sivil halkı saldırılara karşı korumakla görevli peşmergelerin bu bölgelerden geri çekilmesinden sonra sivil halkın katliam tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı hatırlatılarak şöyle denildi:

"Halka dönük katliam tehlikesi üzerine güçlerinin büyük bir sorumlulukla Rabîa ve Sinûnê alanlarına yönelerek halkın güvenliğini sağlamıştır. Ardından çatışarak Şengal dağına ulaşmış ve böylece IŞİD çetelerinin Şengal'i kuşatma ve Êzidî katliamı gerçekleştirme planına darbe vurmuş, boşa çıkarmıştır. Büyük bir direniş sonucunda güvenli koridor oluşturularak yüz binden fazla sivil insan Rojava'ya aktarılmış, Şengal Dağı'nda kalanlar korunmuştur. 2 Ağustos'tan bu yana Rabîa ve Sinûnê'de IŞİD ile çatışmalar yaşanmış, Irak'taki ilerlemesi durdurulmuş, saldırı gücü kırılmış ve Rojava'ya geçişleri engellenmiştir."

Cezaa'da 12 gün süren şiddetli çatışmalara da dikkat çekilen açıklamada, "19 ağustosta başlayan 12 gün süren Cezaa saldırılarında çeteler, Musul, Hol, Şengal, TilHemîs, Dêr Ez-Zor, Reqqa ve Şedad bölgesinden güçlerini buraya yoğunlaştırarak insanlık koridorunu ele geçirmeyi hedefledi. Çeteler tüm gücüyle Cezaa'yı ele geçirip Şengal kuşatmasını tamamlamak için saldırdı. Ancak 12 günlük fedaice direnişin ardından saldırıları boşa çıkarıldı ve ardından bölgeden temizlendi," ifadelerine yer verildi

YPG Basın Merkezi'nin açıklamasına göre ağustos ayında YPG güçlerinin ele geçirdiği silah ve askeri malzemeler şunlar:
"3 adet 12.5'lukDoçka (uçaksavar)
12 kutu 12.5'lukdoçka mermisi
7 adet BKC
25 BKC zinciri
4 bin BKC mermisi
7 adet RPG - roket atar
30 adet RPG roketi
8 adet Kalaşnikof
3 bin 60 adet Kalaşnikof mermisi
2 adet cep telsizi
10 bidon TNT
1 kutu BKC mermisi
6 askeri araç
Çok sayıda askeri belge ve doküman." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sansüre karşı uluslararası dayanışma: İktidar tek ses istiyor

SONRAKİ HABER

Karaburun’da gündem ‘sınıf mücadelesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa