04 Eylül 2014 13:36

'Filistin ile gerçek dayanışma İsrail'i boykotla olur'

Filistin için İsrail' e Boykot Girişimi, sözde Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Türkiye hükümetinin İsrail ile olan tüm anlaşmalarını askıya alması gerektiğini belirterek, Filistinlerle gerçek bir dayanışma için İsrail'i boykot çağrısında bulundu.

\'Filistin ile gerçek dayanışma İsrail\'i boykotla olur\'
Paylaş

Filistin için İsrail' e Boykot Girişimi, sözde Filistinlilerin yanında olduğunu belirten Türkiye hükümetinin İsrail ile olan tüm anlaşmalarını askıya alması gerektiğini belirterek, Filistinlerle gerçek bir dayanışma için İsrail'i boykot çağrısında bulundu.

Filistin için İsrail' e Boykot Girişimi, Filistin'de ateşkese kadar varan süreci, ateşkesten sonraki gelişmeleri, Türkiye'nin ve Türkiye politikasındaki çeşitli kanatların tutumunu ve önümüzdeki süreçle ilgili programını paylaşmak amacıyla TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nda basın toplantısı düzenledi. İsrail'in geçmişten günümüze kadar geçen süreçte Filistin'i işgalini gösteren haritanın asıldığı toplantı salonunda Filistinli mühendis Abdulnasser Mifleh ve Filistinli Doktor Nicola Saafin de yer aldı. Filistin için İsrail' e Boykot Girişimi adına Ayşe Düzkan'ın yaptığı basın açıklamasında Düzkan, Türkiye'nin Filistin ile gerçekten dayanışma içinde olmayı istemesi durumda bunun İsrail ile yaptığı anlaşmaları iptal ederek ve Filistin vatandaşlarına uygulanan vize uygulamasını kaldırarak mümkün olabileceğini söyledi.

Düzkan, İsrail devletinin 51 gün boyunca uçaklar, tanklar ve savaş gemileriyle Gazze' ye havadan, karadan ve denizden vahşet dolu saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, yapılan saldırılar sonucunda 2 bin 143 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 11 bin kişinin yaralandığını ve 10 binlerce kişinin de evsiz kaldığı bilgisini verdi. Tüm saldırılara rağmen İsrail' in başarısız olduğunu belirten Düzkan, "İsrail saldırılarının amacı Filistin direnişinin alt yapısını çökerme, Gazze' yi silahsızlandırma, güvenlik izolasyon bölgesi uygulama ve füzelerin ateşlenmesini engellemedir" diye konuştu. Düzkan, uluslararası yalnızlığa rağmen Filistin halkının, sergilediği direnişle İsrail' in tek güç olma denklemini boşa çıkardığını söyledi.

'AKP HÜKÜMETİNİN DAYANIŞMASI ŞOVDAN İBARET'

Gazze saldırılarına karşı AKP hükümetinin seçimlerden önce propaganda yaptığına dikkat çeken Düzkan, hükümetin seçimlerden sonra ise bu konuda suskunluğa büründüğünü belirtti. Düzkan, Türkiye'nin 1948 yılından bu yana BM, ABD, AB ve Arap Körfezi' nin İsrail' e yönelik hiçbir yaptırımı olmadığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı maddi yardımlar oldu. Ancak bunların hiçbir stratejik faydası olmamıştır" diye konuştu.

İsrail'e kalkan olan, İsrail ordusu ile karlı ticaret peşinde koşan, bu ticarete göz yuman, İsrail ile tatbikat yapan bir iktidarın Filistin ile dost olamayacağının altını çizen Düzkan, "Türkiye'nin İsrail arasında 12 askeri anlaşma vardır. Türkiye İsrail arasındaki ekonomik, diplomatik, askeri, akademik ve kültürel ilişkilere son verin" diyerek AKP hükümetine çağrıda bulundu.

Düzkan, önümüzdeki günlerde Türkiye ile İsrail arasında yapılan askeri ve ticari anlaşmaların ayrıntılarını açıklayarak işbirliğini kamuoyuna da deşifre edeceklerini söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep Valisi: İlimizde IŞİD kampı yok, 19 IŞİD\'li tutuklandı

SONRAKİ HABER

Hamile işçinin 16 saat çalıştırıldığı fabrika meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...