04 Eylül 2014 13:30

Antep Valisi: İlimizde IŞİD kampı yok, 19 IŞİD'li tutuklandı

IŞİD'in Gaziantep'te kamp kurduğu iddialarını yalanlayan Vali Erdal Ata, il sınırları içinde bu zamana kadar yakalanan IŞİD militanlarından suça karıştığı tespit edilen 19'unun tutuklandığını açıkladı.

Antep Valisi: İlimizde IŞİD kampı yok, 19 IŞİD\'li tutuklandı
Paylaş

IŞİD'in Gaziantep'te kamp kurduğu iddialarını yalanlayan Vali Erdal Ata, il sınırları içinde bu zamana kadar yakalanan IŞİD militanlarından suça karıştığı tespit edilen 19'unun tutuklandığını açıkladı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, cami inşaatı protokolü imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alman bir televizyon kanalının Gaziantep'te IŞİD militanlarının kamp kurduğu iddialarına cevap veren Vali Ata, böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Ata, “O fotoğrafın nerede çekildiğini biliyor musunuz? Çıkarabildiniz mi? O fotoğraftan burada bir kamp olduğu görüntüsü var mı? O fotoğrafları ben gördüm, 3-4 tane bir köy evi gözüküyor. Tel örgüden geçen 3 kişi falan var. Bunları her yerde çekebilirsiniz. İlimizde böyle bir kamp yok, olması da mümkün değil, müsade etmemiz de mümkün değil. Gerek emniyetimiz gerekse jandarmamız bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor” dedi.

Gaziantep'te havaalanı ve sınırda bu zamana kadar yakalanan IŞİD militanlarının 19'unun tutuklandığını belirten Ata, “Sadece ilimizde bu amaçla gelip yakalanan kişiler var. Onlar hakkında da yasal işlemler yapılıyor. Suça karışmamış insanlar ülkelerine iade ediliyor. Suça karışmış olanlar da şuanda yargılanıyorlar. O tamamen uydurma bir haber. Neredeyse bu kamp gelin birlikte bakalım veya araştırın siz bulun biz sizden özür dileyelim. Şu anda 19 kişi tutuklandı. Değişik ülkelerden çantasını sırtına almış, havalanında veya sınırda yakaladığımız kişiler var. Geçmişte suça karıştıklarına dair bir bilgi yoksa ülkelerine iade ediliyorlar. Suç unsuru yakaladığımız kişiler de şu anda yargılanıyorlar” diye konuştu.

8 BİN 400 SURİYELİ GÖNDERİLDİ

Şehir merkezinde Suriyelilere yönelik yaşanan son ırkçı saldırılar sonrası yaklaşık 8 bin 400 kişinin gittiğinin tespit edildiğinin bilgisini veren Ata, şunları kaydetti: “Son yaşanan olaydan sonra gelişi güzel yerlerde kalan, metruk binalarda, pasajlarda, dükkanlarda kalan 4 bin 400'ün üzerinde kişi kamplara veya ülkelerine döndü. AFAD ya da emniyetin dışarıda kemdi imkanları ile başka illere gidenler oldu. Kendi imkanları ile gidenlerin sayısının da 4 bin kişi olduğunu düşünüyoruz.” (ANTEP)

ÖNCEKİ HABER

Freni boşalan minibüs gecekonduya girdi: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

\'Filistin ile gerçek dayanışma İsrail\'i boykotla olur\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...