04 Eylül 2014 10:13

Hasan Ferit Gedik davası yine ertelendi

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülülen Hasan Ferit Gedik davasında bugün görülen duruşma, 15 Eylül 2014 tarihine ertelendi.

Hasan Ferit Gedik davası yine ertelendi
Paylaş

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülülen Hasan Ferit Gedik davasında bugün görülen duruşma, 15 Eylül 2014 tarihine ertelendi. Duruşma çıkışı açıklama yapan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, “Çeteler bana duruşmada, ‘başın sağ olsun anne’ dediler utanmadan. Ben de, ‘Siz katilsiniz çocuğumu nasıl katlettiniz onu anlatın’ diye karşılık verdim” dedi.

Duruşmanın ertelenmesinin ardından avukatlar ve Hasan Ferit Gedik’in yakınları dışarı çıktı. Bu sırada adliyeye gelen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik’e sarılarak, “Ne yaparlarsa yapsınlar biz böyleyiz. Kenetliyiz” dedi. Duruşma hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Nuray Gedik, “Çeteler bana duruşmada, ‘Başın sağ olsun anne’ dediler utanmadan. Ben de, ‘Siz katilsiniz çocuğumu nasıl katlettiniz onu anlatın, sizin başsağlığınızı kabul etmiyorum’ diye karşılık verdim” diye konuştu. Mahkeme bitiminde polislerin saldırısına uğradıklarını söyleyen anne Gedik, “Ben de arada kaldım. Çantamın kulpu koptu. Boynumda da kanama var” diyerek çanta ve boynunu gösterdi.

Annenin ardından avukatlar adına açıklama yapan Avukat Günay Dağ, davanın tekrar ertelendiğini belirterek, “İlk duruşmada bizi salona bile almamışlardı. Biz olmadan yargılama yapmak istediler. Duruşma, yapılmadan bugüne ertelenmişti. Yine benzer bir tabloyla karşılaştık. Meslektaşlarımız yine salona alınmak istenmedi. Girmek isteyen meslektaşlarımız tartaklandı. Mahkeme heyeti bizim görüşlerimizi dahi almadan savcının talepleri doğrultusunda duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Ancak bizim itirazlarımız üzerine bu kararından döndü ve yargılamayı 15 Eylül tarihine erteledi” dedi.

BİZLERE TERÖRİST DİYE BAĞIRDILAR

Avukat Dağ, bugün sadece sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığını belirterek, “ Bu sırada sanıkların bizlere, müdahil avukatlara, müştekilere ve özellikle Hasan Ferit’in ailesine yönelik saldırgan bir tutumu vardı. Bizlere 'terörist' diye bağırarak, bizim salondan çıkarılmamızı istediler. Bize hakaret ettiler ve mahkeme heyeti buna seyirci kaldı” diye konuştu. Avukat Dağ, duruşma bitiminde de polisin avukatlara saldırdığını ve bazı avukatlar ve müştekilerden Gökhan Aktaş’ın kardeşinin darp edilerek yaralandığını ve Aktaş’ın kardeşinin gözaltına alındığını söyledi.

HUKUK KURALLARINI HATIRLATIK DİYE BİZE SALDIRDILAR

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Ömer Kavilli, duruşma salonunun fiziki koşullarının çok kötü olduğunu belirterek, “Mahkeme başkanının bu ortamda, tarafların adlarının geçtiği sırada ara karar verdiğini fark ettik. Mahkeme kanunları çiğneyerek taraf avukatlarının fikirlerini almadan duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Baro temsilcisi olarak söz alarak avukatların görüşlerinin alınması gerektiğini ve avukatların duruşmaya alınmamasının hukuksuz olduğunu söyledim” dedi. Avukat Kavilli, duruşma çıkışında, mahkemede sadece hukuk kurallarını hatırlattığı halde saldırıya uğradıklarını belirterek, “Duruşma salonu dışına çıktığımızda İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Bey. Kendisi ‘Kaç İsmail kaç’ olayında da oradaydı. Kendisiyle konuştuğum sırada avukat Özgür Bey’in göğsüne yumruk vurarak itekledi. Onun bu davranışının ardından arkadan gelen bir polis memuru bana yumruk attı. Arkadan vurarak dudağımı patlattı ve sırt üstü yere yatırdı” diyerek polisin keyfi olarak kendilerine saldırdığın söyledi. Avukat Kavili olay sonrası yaralandığını belirterek, kolunu ve dudağını basın mensuplarına gösterdi.

Açıklamaların ardından avukatlar, aile ve Halk Cephesi üyeleri adliye önünden ayrıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Sınırı geçmeye çalışan çocuk kurşun yağmuruna tutuldu

SONRAKİ HABER

Erdoğan, NATO zirvesi için Galler\'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa