04 Eylül 2014 09:16

Kıraç'ta gençlerin çadırına çifte polis operasyonu: 18 gözaltı

DBP Esenyurt Gençlik Meclisi'nin kurduğu "Öcalan'a özgürlük" çadırına sabah saatlerinde polis operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Rojavalıların da olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Kıraç\'ta gençlerin çadırına çifte polis operasyonu: 18 gözaltı
Paylaş

DBP Esenyurt Gençlik Meclisi'nin kurduğu "Öcalan'a özgürlük" çadırına sabah saatlerinde polis operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Rojavalıların da olduğu 8 kişi gözaltına alındı.  Polis daha sonra gençlerin aynı yerde kurduğu çadıra polis ikinci kez müdahale etti. Müdahalede 10 kişi gözaltına alındı.

Saat 05.00 sıralarında çok sayıda polis, TOMA ve akrep adı verilen zırhlı araçlarla çadırı ablukaya aldı. Polis, çadıra girerek aralarında Rojavalıların da olduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Ardından çadıra ve çadırın içindeki malzemelere de el koydu.

Gözaltına alınanların Kıraç Polis Merkezi'nde bekletildikleri öğrenildi.

İKİNCİ MÜDAHALE

Çadırın kaldırılmasının ardından gençler ve DBP'li yöneticiler aynı alana tekrardan farklı bir çadır kurdu.

Gençlerin polis operasyonunun ardından aynı alanda kurduğu çadıra da polis müdahale etti. Çadır etrafında bulunan 10 kişi gözaltına alınırken, çadırın kurulduğu alanda polis tarafından TOMA ve akrep adı verilen zırhlı araçlarla abluka altına alındı.

DBP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Mahmut Çakan, polisin çadırları kaldırması yönünde elinde hiçbir savcılık kararının bulunmadığını buna rağmen polisin hukuksuz ve keyfi biçimde çadırlara yönelerek müdahale ettiğini söyledi. Çakan gözaltına alınan 10 kişinin ise Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TEM Otoyolu Ankara istikametinde kaza

SONRAKİ HABER

Sınırı geçmeye çalışan çocuk kurşun yağmuruna tutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...