04 Eylül 2014 07:56

Sotloff'un ailesi IŞİD lideri Bağdadi'ye meydan okudu

IŞİD’in başını keserek katlettiği 2. ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un ailesi dün yayımladığı açıklamayla, örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi’ye İslam'ın barışçıl öğretileri üzerine tartışma çağrısı yaparak meydan okudu: 'Elimde kılıç yok ve bütün yanıtlarına hazırım.'

Sotloff\'un ailesi IŞİD lideri Bağdadi\'ye meydan okudu
Paylaş

IŞİD’in başını keserek katlettiği 2. ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un ailesi dün yayımladığı açıklamayla, örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi’ye "İslam'ın barışçıl öğretileri üzerine tartışma" çağrısı yaparak meydan okudu: 'Elimde kılıç yok ve bütün yanıtlarına hazırım.'

Ailenin sözcüsü, aynı zamanda New America Vakfı adlı düşünce kuruluşunda görev yapan Barak Barfi tarafından okunan açıklamada 31 yaşındaki gazetecinin nazik bir ruha sahip olduğu, Amerikan futbolu ve South Park dizisi hayranı olduğu belirtildi.

“O bir kahraman değildi. Karanlıklarla dolu dünyada güzellikleri bulmaya çalışan biriydi” denilen açıklamada Sotloff’un Merkez Florida Üniversitesi’nde gazetecilik okuduğu ve sesi duyulmayanların sesi olmak için bölgeye geldiği belirtildi.

Sotloff’un amacının modern zamanın Arap Lawrence’ı olmak olmadığının belirtildiği açıklamada, “İki dünya arasında kalmıştı ve onu Arap dünyası çekti” denildi.

“Allah saldırganları sevmez. Yazık sana. Ramazan ayının merhamet ayı olduğunu söylemiştin. Senin merhametin nerede” diyen Barfi, Ebubekir el Bağdadi’ye İslam’ın barışçıl öğretileri üzerine tartışma çağrısı yaparak “Elimde kılıç yok ve vereceğin yanıtlara hazırım” dedi.

Ailenin açıklamasında “Bu hafta yas tutacağız ancak bu zorlu sınavdan çıkacağız. Düşmanlarımızın bizi tek silahları olan korkuyla esir almasına izin vermeyeceğiz” denildi.
Barfi açıklamanın sonunda Arapça olarak “Steve Allah yolunda şehit düştü” dedi.

Time ve Foreign Policy gibi dergilere yazan Serbest Gazeteci Steven Sotloff, Ağustos 2013’te Türkiye’den Suriye’ye geçiş yaptıktan sonra kaçırılmıştı. Sotloff aynı zamanda İsrail vatandaşıydı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yakup Saygılı dahil 5 polis \'darbeye teşebbüs\'ten tutuklandı

SONRAKİ HABER

\'IŞİD\'i cehennemin kapısına kadar kovalayacağız\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...