03 Eylül 2014 22:36

ABD, Irak’taki asker sayısını 820’ye çıkarıyor

Washington yönetimi ABD Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine Irak’taki diplomatik tesisler ve Amerikalı personellerin korunması amacıyla 350 askeri personel gönderilmesine karar verdi. Obama’nın aldığı söz konusu karar ile ABD’nin Bağdat’taki askeri personel sayısı 820’ye yükseldi.

ABD, Irak’taki asker sayısını 820’ye çıkarıyor
Paylaş

Washington yönetimi ABD Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine Irak’taki diplomatik tesisler ve Amerikalı personellerin korunması amacıyla 350 askeri personel gönderilmesine karar verdi. Obama’nın aldığı söz konusu karar ile ABD’nin Bağdat’taki askeri personel sayısı 820’ye yükseldi. 

ABD Savunma Bakanlığının tavsiyesi ve Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine bölgeye gönderilmesi kararlaştırılan askeri personeller Bağdat Büyükelçiliği başta olmak üzere ABD tesislerini koruyacak. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest açıklamada ayrıca, ABD personelinin korunması çabalarının yanında, IŞİD ile mücadele eden Irak hükümetine de destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Askeri personeller Merkez Kuvvetler Komutanlığı karargah personeli, tıbbi personel, helikopter ve hava irtibat ekibinden oluşacak.


ABD IŞİD'İN 16 ARACINI DAHA VURDU

ABD hava kuvvetleri tarafından Irak’ta gerçekleştirilen operasyonda Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait 16 zırhlı araç vuruldu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan kısa açıklamada, Musul Barajı yakınlarında gerçekleşen operasyonda, IŞİD’e ait 16 zırhlı aracın imha edildiği veya hasara uğratıldığı belirtildi. CENTCOM tüm uçakların güvenli bir şekilde bölgeden ayrıldığını kaydetti. Açıklamada, operasyonu gerçekleştiren uçakların insansız hava aracı mı yoksa askeri jetler mi olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. ABD ordusunun IŞİD’e yönelik hava operasyonu sayısı 124’e yükseldi.


IŞİD TURU HAZIRLIĞI

Beyaz Saray, Dışişleri Bakanı Kerry ve Savunma Bakanı Hagel’in, IŞİD’e karşı bölgesel bir ortaklık oluşturma hedefiyle Ortadoğu turuna çıkacağını duyurdu. ABD yönetimi, daha önce açıkladığı Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı uluslararası aktörlerin yer alacağı bir koalisyon oluşturulması yönündeki girişimlerini artırıyor.
Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Başkan Barack Obama’nın ‘terörle mücadele’ danışmanı Lisa Monaco’nun yakın dönemde Ortadoğu’ya bir dizi ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Washington ayrıca, Obama’nın 4-5 Eylül’de Galler’de düzenlenecek NATO zirvesinde de IŞİD ile mücadele konusunu gündeme getireceğini ve meseleyi diğer ülkelerle masaya yatıracağını duyurdu.

ABD GÖRÜNTÜLERİ DOĞRULADI

Batı ülkeleri, IŞİD’in Irak’ın Kürt bölgesine doğru ilerleyişi ve ABD vatandaşı gazeteci James Foley’in IŞİD tarafından öldürülmesinin ardından örgüte karşı sesini yükseltmeye başladı.

Son olarak yaklaşık bir yıldır IŞİD’in elinde tutsak olan ABD’li gazeteci Steven Sotloff da Salı günü öldürüldü. Örgüt, gazetecinin boğazının kesilerek öldürüldüğü videoyu yayınladı. Görüntüler ise ABD tarafından doğrulandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çağlayan’da işçiler ırkçı saldırıları protesto etti

SONRAKİ HABER

Yemen\'de halk \'Eylemlere devam\' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...