03 Eylül 2014 22:26

Çağlayan’da işçiler ırkçı saldırıları protesto etti

Çağlayan Tekstil İşçileri Derneği Antep, Ankara, Adana ve İstanbul’da da İkitelli bölgesinde yaşanan Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Çağlayan’da işçiler ırkçı saldırıları protesto etti
Paylaş

Çağlayan Tekstil İşçileri Derneği Antep, Ankara, Adana ve İstanbul’da da İkitelli bölgesinde yaşanan Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Bahar Sokakta “işçilerin birliği halkların kardeşliği” yazan pankart arkasında yan yana gelen Türk, Kürt, Arap işçiler hep bir ağızdan “Yaşasın halkların kardeşliği” diye bağırdı.

Çağlayan İşçi Derneği adına basın metnini okuyan Evrim adlı işçi şunları kaydetti: “Patronlar Suriyeli işçilerin savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınmalarını fırsata çevirerek, daha ucuz iş gücü sağlayarak ve işçiler arasında rekabeti körükleyerek karına kar katıyor. Bu uygulama ile kuvvetlerimizi düşürerek biz işçileri karşı karşıya getiriyor. Biz Türkiyeli işçiler olarak Suriye’den gelen işçi kardeşlerimizle birlikte örgütlenip haklarımıza sahip çıkmalıyız. Suriyelilere karşı değil, Suriyelilerin gelişini fırsata çeviren ev sahiplerine, Suriyelileri düşük ücretlerle köle gibi çalıştıran patronlara, çaresizliklerinden yararlanıp fuhuşa zorlanmalarına karşı mücadele etmeliyiz. Bütün bunlara göz yuman, mültecilerin sorununu çözmeyip, Türkiyeli emekçilerle birlikte kaderleriyle baş başa bırakan yetkililerden hesap sormalıyız.”

‘SURİYELİ İŞÇİ VE EMEKÇİLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR’

Basın açıklamasının ardından söz alan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Yöneticisi ve Kağıthane Şişli Beyoğlu Yerel İşçi Platformu temsilcisi Adil Taşatan “Çağlayan işçilerinin yaptığı bu açıklama çok kıymetli. Suriyeli işçi ve emekçiler bizim kardeşlerimizdir. Onlarla birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

“Eşit işe eşit ücret talebi ile düşük ücrete birlikte karşı çıkalım. Savaşa karşı barışı ve kardeşliği birlikte savunalım” diyen Taşatan, mücadeleyi ortaklaştırmak için her zaman birlikte hareket edeceklerini söyledi. Taşatan’ın ardından Türkmen ve Arap işçilerin temsilcileri söz aldı. Onlarda konuşmalarında memleketlerinden zorunlu göç nedeni ile geldiklerini Türkiye’deki insanların tepkilerini anladıklarını ancak burada yaşamaya zorunlu olduklarını ve Türkiyeli insanı ile bir sorun olmadığını onlarla kardeşlik içinde yaşamak istediklerini dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TEDAŞ işçisi elektrik direğinden düşerek yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

ABD, Irak’taki asker sayısını 820’ye çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...