03 Eylül 2014 22:11

21. yüzyılda inançlar daha özgür olmalıdır

Alevi Kültür Derneği Kadirli Şubesi, Ortadoğu'da yaşanan katliamlara dikkat çekmek için Kadirli halkına çağrı yaparak cemevinde söyleşi gerçekleştirdi.

21. yüzyılda inançlar daha özgür olmalıdır
Paylaş

Alevi Kültür Derneği Kadirli Şubesi, Ortadoğu'da yaşanan katliamlara dikkat çekmek için Kadirli halkına çağrı yaparak cemevinde söyleşi gerçekleştirdi.

Eğitim Sen temsilcisi ve üyelerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı, Gülali Yılmaz, Ortadoğu’da savaşsız, sömürüsüz bir dünya dileyerek IŞİD’in katliamlarını kınadı. Dernek Üyesi Eski CHP Belediye Meclis Üyesi Erol Kurt, IŞİD’in “Müslüman adam öldürmez” diyenlere nispet yapar gibi yaşlı çocuk demeden katliamlar yaptığını belirterek dernek olarak Şengal’de Ortadoğu’nun kadim inançlarından biri olan Êzidilere yapılan zulmü kınadıklarını, Kerbela’daki gibi aç susuz bırakılmalarını istemediklerini dile getirdi. Aleviler üzerindeki baskılara da dikkat çeken Kurt, “21.yüzyılda insanlar inançlarını istediği gibi yaşamalıdır. Demokratik kitle örgütlerini, insan hakları savunucularını bölgede yaşananlar konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen Kadirli Temsilcisi Hacı Mustafa Çuhadar, IŞİD’i yaratan güçlerin ABD emperyalizmi ve AKP gericiliği olduğunu belirterek Irak’ta petrol, doğal gaz, enerji geçiş yollarının bulunmasının büyük devletlerin gözünü buraya dikmesine sebep olduğunu dile getirdi. Mahşerin dört atlısı tabirinden bahseden Çuhadar, savaş, açlık ve hastalığın insanlar için yaşanılmaz bir durum ortaya çıkardığını belirterek “Dördüncü atlı da umut ışığıdır. Bizler umudumuzu yitirmeden zulme karşı mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Başkanlık sistemi pazarlığına girmeyiz

SONRAKİ HABER

Rojava ve Şengal halklarına destek kampanyaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...