03 Eylül 2014 22:03

‘AKP’li belediye başkanı saldırdı’ iddiası

Antalya'nın merkez ilçelerinden Aksu’da, AKP’li yedek meclis üyesi, belediye başkanı olan Halil Şahin tarafından darbedildiği iddiasıyla polis karakoluna şikayette bulundu.

‘AKP’li belediye başkanı saldırdı’ iddiası
Paylaş

Antalya'nın merkez ilçelerinden Aksu’da, AKP’li yedek meclis üyesi, belediye başkanı olan Halil Şahin tarafından darbedildiği iddiasıyla polis karakoluna şikayette bulundu. Şikayete konu olan olay 26 Ağustos’ta Aksu Belediyesi binasında meydana geldi.

İddiaya göre; olayın gelişimi şu şekilde oldu: Kardeşleri Süleyman ve Ahmet Yıldırım’ın belediyedeki işlerine son verildiğini öğrenen İbrahim Yıldırım belediye başkanıyla görüşmek istedi. Önce Belediye Başkanı Şahin’i telefonla aradı. Ancak, belediye başkanı telefonu Yıldırım’ın suratına kapattı. Sonraki iş gününde babası Ramazan,  kardeşleri Süleyman ve Ahmet Yıldırım’la birlikte belediyeye giden İbrahim Yıldırım, başkanlık makamına çıktı.”

DARP RAPORU ALDI

Yıldırım, olayın bundan sonraki kısmını şu ifadelerle anlatıyor: “Belediye başkanı anne tarafından akrabamız olduğu için ailemizi tanır. Babamla birlikte odaya girince ayağa kalktı. Babamın ellerinden öptü. Sonra bana saldırdı. Tekme ve tokatlarla beni dövdü. Telefonda ‘Seni Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edeceğim’ demiştim. Bu dediğim çok zoruna gitmiş. Ben de bu partinin bir üyesiyim. Bize neden böyle bir muamele yaptığını anlamadım. Bunu öğrenmek için oraya gitmiştik.” Çok sayıda kişinin araya girerek başkanın kendisini darbetmesini engellemeye çalıştığını belirten Yıldırım, polise verdiği ifadesinde başkanlık makamının önündeki kameranın olay anını kaydettiğini söyledi. Yıldırım, ayrıca Antalya Eğitim Araştırma Hastanesine giderek darp raporu aldı. Raporda, “Adli tıp polikliniğinde yapılan muayenesinde geçici raporda belirtilen bulguların tespit edildiği, sol mandibular köşede şişlik ve ekimoz olup, scm kas üzerinde yayılan ağrı ve boyun hareketlerinde kısıtlık saptandığı …” ifadelerine yer verildi.

Olaya şahit olan baba Ramazan Yıldırım (77), oğlunun sorgusuz sualsiz belediye başkanın saldırısına uğradığını ileri sürerek, “Tekme ile yumruk ile daldı” dedi.

Aksu Belediyesi Başkanı Halil Şahin ise olayla ilgili yaptığı açıklamada; konun bazı kişiler tarafından suistimal edildiğini iddia etti. (Antalya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Azerbaycan- Ermenistan sorunu çözülürse...’

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Başkanlık sistemi pazarlığına girmeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa