03 Eylül 2014 21:59

‘Azerbaycan- Ermenistan sorunu çözülürse...’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan ile Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümünün aynı merkeze bağlı olduğunu belirtti.

‘Azerbaycan- Ermenistan sorunu çözülürse...’
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan ile Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümünün aynı merkeze bağlı olduğunu belirterek, “Eğer Azerbaycan-Ermenistan sorunu çözülürse Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da çözülmüş olur ama bu çözülmediği sürece aynı şekilde öbür tarafta Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da bu haliyle aynı şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Erdoğan, Azerbaycan’daki resmi temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le önce baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmeye geçti. Cumhurbaşkanı, heyetler arası görüşme başlamadan yaptığı açıklamada, 10 Ağustos seçimlerinden sonra Azerbaycan’a ilk resmi ziyareti düzenlediğini hatırlatarak, bu ziyaretlerin karşılıklı bir gelenek haline geldiğini söyledi. Ziyaretlerin, iki ülke arasındaki muhabbeti ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, “Bugün ikili görüşmemizde de özellikle Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini enine boyuna değerlendirme fırsatımız oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarhan’dan İnce’ye \'Yolun açık olsun\' cevabı

SONRAKİ HABER

‘AKP’li belediye başkanı saldırdı’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa