03 Eylül 2014 21:46

Sendika üyesi kadın güvenlikçiye darp

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yap-işlet-devret modeliyle işletmesini verdiği IC-FRAPORT Antalya Dış Hatlar Terminalinde görevli özel güvenlikçi Hülya Karakaya, Güvenlik Şirketi Müdürü tarafından darbedildiğini söyledi.

Sendika üyesi kadın güvenlikçiye darp
Paylaş

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yap-işlet-devret modeliyle işletmesini verdiği IC-FRAPORT Antalya Dış Hatlar Terminalinde görevli özel güvenlikçi Hülya Karakaya, Güvenlik Şirketi Müdürü tarafından darbedildiğini söyledi. Karakaya, saldırının Güvenlik-İş Sendikasına üye olmasından kaynaklandığını söyledi ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 3 gün iş göremez raporu alan Karakaya, avukatı Fırat Kılıç ve Güvenlik-İş Sendikası İl Temsilcisi Hüseyin Çalkaya ile birlikte Türk-İş’e giderek destek istedi. Karakaya, “Nöbette bile olmadığım bir saatte genel müdür sekreteri, fotoğrafını çektiğim gerekçesiyle bana saldırarak beni darbetti. Astım hastası olduğum halde, kriz anında bana saldırdı. Ancak ‘Sendika gelsin de seni kurtarsın da görelim’ diyerek gerçek nedenini ikrar etmiş oldu” dedi.  

Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal da emekçilerin yanında olacakları ve yapılan bu çirkin saldırının takipçisi olacakları sözünü verdi. Avukat Fırat Kılıç ise yaptığı açıklamada, saldırının esas itibariyle sendikaya yapıldığını belirterek “Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulunduk. Bu saldırgan müdürü, merkezi İsveç’te bulunan Uluslararası Sendikal Birliği Global Union’a da şikayet edeceğiz” dedi. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da bilirkişi raporu ne zaman hazırlanacak?

SONRAKİ HABER

Tarhan’dan İnce’ye \'Yolun açık olsun\' cevabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa