03 Eylül 2014 21:41

Soma'da bilirkişi raporu ne zaman hazırlanacak?

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamı sonrası hazırlanması yılan hikayesine dönen bilirkişi raporu Meclis gündemine taşındı.

Soma\'da bilirkişi raporu ne zaman hazırlanacak?
Paylaş

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden katliamı sonrası hazırlanması yılan hikayesine dönen bilirkişi raporu Meclis gündemine taşındı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Soruşturmayı yürüten savcılığın 30 Ağustos tarihine kadar bilirkişi heyetine süre uzatımında bulunduğu haberlerinin ardından raporun 30 Ağustos tarihine de yetişmeyeceği iddiası basına yansımıştır. Bilirkişi heyetinin raporunu ne zaman tamamlaması beklenmektedir?​” diye sordu. Yangının devam etmesi, su birikintisi ve göçükten dolayı ocakta çok fazla ilerleyemeden geri dönen bilirkişi heyetinin, elde ettikleri verilerin ise raporlarını yazmaları için yeterli olduğunu açıkladığını ve bunun üzerine madenin firmaya teslim edildiğini hatırlatan Özel, “Henüz davanın başlamadığı ve soruşturmaların tamamlanmadığı bir durumda, bilirkişi raporuna itiraz gelebileceği gibi, mahkeme yeni araştırmalar da isteyebilecektir. Eynez ocağının Soma Kömür İşletmelerine devredilmesi kararı ise soruşturmanın sağlıklı yürümesi açısından oldukça sakıncalıdır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Taşeronlaştırma her gün ölüm getiriyor’

SONRAKİ HABER

Sendika üyesi kadın güvenlikçiye darp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...