03 Eylül 2014 20:12

Şiddetin önüne geçin

SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin son bulmasını, yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Şiddetin önüne geçin
Paylaş

SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin son bulmasını, yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde geçtiğimiz hafta sonu yeni bir şiddet olayı daha yaşandı. Acil servise, ciltte kızarıklık ve kaşıntı şikayetiyle başvuran hastaya ilk müdahalesi yapıldıktan kısa bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle çok sayıda hasta yakını tüm acil servis çalışanlarına saldırdı. Sağlık çalışanlarının biri kafasından yaralanırken diğer çalışanlar sopa ve demir çubuklarla darp edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) yaşanan olayı protesto etti.

Bugün hastane önünde yapılan açıklamayı okuyan SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan, “Sağlık alanında yaşanan ve gece gündüz demeden özveriyle çalışan emekçilere yönelik artık tahammül edilemez boyutlara ulaşan bu şiddetin elbette bir çok sebebi var. Ancak bu şiddetin birinci sebebi Sağlıkta Dönüşüm Programı ve bu programı uygulamaya çalışan yöneticilerdir” dedi.

Sağlık emekçilerinin, sağlık kuruluşlarında çalışmak üzere tıp fakültelerinde yetiştirilmiş profesyonel meslek mensupları olduğunu dile getiren Doğan, “Şu an çalıştığımız acillere maalesef sağlık kuruluşu demek mümkün değildir. Bizler daha güvenli, huzurlu ortamlarda insanca çalışmak ve hastalarımıza insana yaraşır sağlık hizmeti verebilmek için mücadele başlatıyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enflasyon yüzde 9.54’e çıktı

SONRAKİ HABER

Hükümetin programını Memur-Sen bile eleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...