03 Eylül 2014 19:38

'Operasyonun eksik kısmı para kamyonlarının yakalanamaması'

22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın, 'Soruşturmanın eksik kalan kısmı, para kamyonlarının yakalanamamış olmasıdır' dediği öne sürüldü.

Paylaş

22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın, savcılık sorgusunda, 17 Aralık soruşturmasını kendisinin yürüttüğünü belirterek, “Soruşturmanın eksik kalan kısmı, para kamyonlarının yakalanamamış olmasıdır" dediği öne sürüldü. Saygılı'nın ayrıca, 17 Aralık sabahı saat 10.30'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon ile ilgili kapsamlı bir dosya ulaştırdığını söylediği öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı İsmail Uçar'a 5 sayfalık ifade veren Yakup Saygılı'nın, 17 Aralık Operasyonu'nu kendisinin yönettiğini söylediği belirtildi.

İddiaya göre, Saygılı, şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalara istinaden, o süreçte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım için "örgüt lideri" tabiri kullanıldığını söyleyerek, "Binali Yıldırım, kendisi dinlenmemiş olmasına rağmen, diğer dinlenen örgüt üyelerinin yaptıkları görüşmelerde suç örgütünün Binali Yıldırım tarafından yönlendirildiği görüldüğünden, kendisi ile ilgili 'örgüt lideri' tabiri kullanılmıştır" dedi.

ERDOĞAN İLE OĞLUNUN KONUŞMALARI

İfadesinde, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatının 25 Aralık tarihinde kolluk tarafından uygulanmaması nedeniyle ikamet ve işyeri aramaları yapılamadığı için bazı delillerin ele geçirilemediğini söyleyen Saygılı'nın, “Bir diğer konu ise; 17 Aralık sabahı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen, kimlere operasyon yapıldığı bilgisinin geçtiği ve genel olarak Başbakan'ın İstanbul'daki evinde bulunan paraların sıfırlanması konusu geçen telefon görüşmeleridir. Bu görüşmeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Meclis'te dinletilerek alenileştirilmiştir. Kimi medya kuruluşlarında bu paraların taşınma görüntüleri yayınlanmıştır. Bu soruşturmayı eksik kılan kısımlarından biri de, bu para kamyonlarının yakalanamamış olmasıdır" dediği öne sürüldü.

'BAŞBAKAN'I SABAH 10.30'DA BİLGİLENDİRDİM'

Operasyonun yapıldığı sabah saat 10.30'da Başbakan Erdoğan'a dosya yollayarak operasyon ile ilgili bilgilendirdiğini söyleyen Yakup Saygılı'nın, “17 Aralık günü saat 10.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan operasyon kapsamıyla ilgili bir dosya ulaştırdım. Bu işlem, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın emriyle gerçekleştirildi. O saate kadar kendisine operasyonun kapsamı ve gözaltına alınan kişilerle ilgili hiçbir bilgi verilmemişti. Bu durumda, yukarıda bahsettiğim telefon görüşmesi sabah saat 08.03'te yapıldığı düşünüldüğünde, Başbakan'ın gözaltına alınan kişileri ve operasyon kapsamını bildiği anlaşıldığından, aynı kapsamlarda bizden başka dinleyen birimlerin de var olduğu ve eşzamanlı olarak Başbakan'ı bilgilendirdiği anlamı ortaya çıkmaktadır" şeklinde ifade verdiği belirtildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ölüm saçan yol için rapor hazırlandı

SONRAKİ HABER

Ukrayna Başbakanından barış planına şerh

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...