03 Eylül 2014 19:24

İMO İstanbul Şube Başkanı soruyor: Çelik geçit nasıl yıkılır?

Gençlerin deniz bisikletine binerken, çocukların piknik yaparken öldüğü Türkiye’de ölüm giderek ucuzlaşıyor! Bugün Avcılar’da tankerin çarpması sonucu bir anda yıkılan üst geçidin can alması bir kez daha “Tesadüfen yaşıyoruz” dedirtti.

İMO İstanbul Şube Başkanı soruyor: Çelik geçit nasıl yıkılır?
Paylaş

Gençlerin deniz bisikletine binerken, çocukların piknik yaparken öldüğü Türkiye’de ölüm giderek ucuzlaşıyor! Bugün Avcılar’da tankerin çarpması sonucu bir anda yıkılan üst geçidin can alması bir kez daha “Tesadüfen yaşıyoruz” dedirtti. İnşat Mühendisleri köprünün çelik olması nedeniyle yıkılmaması gerektiğine dikkat çekerken ağır taşıtlarla ilgili yeterli denetim yapılmadığı konusunda da uyardı.

Gazetemize konuşan ve aynı yerde bulunan eski üst geçitte de kaza olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, o kazada şans eseri ölü ve yaralı olmadığını hatırlattı.

O kazanın ardından yapılan ve bugün yıkılan üstgeçidin çelik olarak yapıldığı bilgisini veren Gökçe, böyle bir kazayla üst geçidin yıkılmaması gerektiğine dikkat çekti. Odanın görevlendirdiği mühendislerin kaza yeninde inceleme yaptığını dile getiren Gökçe, kesin bilgileri raporun ardından açıklayabileceklerini ifade etti.

Denetim sorununa dikkat çeken Gökçe, “Bu tarz kamyonlar yol güvenliğini dikkate almazlar. Yolların sadece onlara ait olduğunu düşünürler. Sürekli sıkıntı yaratırlar” diyen Gökçe,  Kazanın olduğu yerde de gerekli denetim yapılmadığına dikkat çekti.  

AVCILAR'DA ÜST GEÇİT ÇÖKTÜ: 1 ÖLÜ 4 YARALI

KAZA REKORU BİZDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli “daha hızlı, daha hızlı” dediğini hatırlatan Gökçe, “Bu anlayış can ve mal güvenliğinin devre dışı kalması, paranın birinci plana çıkması anlamına geliyor. ‘Daha hızlı’ dedikçe yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler ve denetimler yapılmıyor. Rakamlar bu tarz kazalarda rekorun Türkiye’de olduğunu gösteriyor” diye konuşu.


DENİZDE BİSİKLETE BİNERKEN YA DA PİKNİK YAPARKEN!

Türkiye’de ölümün ne kadar ucuz olduğunu gösteren son zamanlarda yaşadığımız olaylar:
* İstanbul Kumburgaz’da deniz bisikletiyle denize açılan 5 genç; Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi kayboldu. Gençlerden sadece Serdar Demir’in cenazesi Marmara Adası yakınlarında bulunarak toprağa verilmişti. Deniz bisikleti kiralayan şirketin denetlenmediği ortaya çıktı.
* Siirt’te Botan Çayı üzerine kurulu Alkumru Barajı’ndan nehire aşırı su bırakıldı. Piknik alanı olan bölgede pazar günü yapılan bu işlem nedeniyle aileler suya kapıldı. 3’ü çocuk 6 kişi boğularak öldü.
* Mart ayında doğum günü kutlamasına giden bir ailenin bulunduğu otomobil Sirkeci iskelesinden feribota binerken araç kapak üzerinde kalarak ardından denize düştü. 5 yaşındaki kız çocuğu Ece Su Yılmaz yaşamını yitirdi.
*  Nisan ayında Ankara’da aynı yöne istikamet eden iki belediye otobüsü  yolcu kapma yarışına girince aşırı hızlı giden otobüslerden bir tanesi önce yarışa girdiği halk otobüsüne daha sonra durak ve üst geçide çarparak durdu. 3 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Berfo ana gibi ölürsem elim öteki dünyada Başbakan’ın, savcının yakasında\'

SONRAKİ HABER

Ölüm saçan yol için rapor hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...