03 Eylül 2014 18:51

Kışanak: AFAD depolardaki çadırları Êzidilere vermiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kente göç eden Êzidilerle ilgili valilik ve diğer bürokratların katılımıyla yapılan bir toplantıda yetkililerin sığınmacılar için ‘Aman Diyarbakır’a gelmesinler’ dediğini aktardı.

Kışanak: AFAD depolardaki çadırları Êzidilere vermiyor
Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kente göç eden Êzidilerle ilgili valilik ve diğer bürokratların katılımıyla yapılan bir toplantıda yetkililerin sığınmacılar için ‘Aman Diyarbakır’a gelmesinler’ dediğini aktardı. Kışanak, AFAD’ın depolarında çadır ve prefabrikler olmasına rağmen bunların Êzidiler için seferber edilmediğini de söyledi.

IŞİD zulmünden kaçarak Diyarbakır’a yerleşen Êzidilere ilişkin çalışmaları anlatan Kışanak, kente ilk ailelerin 9 Ağustosta gelmeye başladığını belirterek, sayının artmasıyla birlikte Yenişehir Fidanlık Alanını yaşam alanına çevirdiklerini söyledi. Yaklaşık 5 günden bu yana Êzidilerin, bu alanda barındığını söyleyen Kışanak, “Yaptıklarımız kesinlikle yeterli değil. Amed’e gelinceye kadar büyük travmalar yaşadılar. 3 bin insan demek yeni bir kasaba demek. Fidanlık alanında yeni bir şehir inşa ediyoruz. Buranın tam anlamıyla bir yaşam alanına dönüştürülmesi için çabalıyoruz. Kış yaklaşıyor. O nedenle kışa hazırlık yapmamız gerekiyor. İl Koordinasyonumuz bu konuyu gündemine aldı. Kış koşullarına acil bir şekilde hazırlanmamız gerek. Çünkü geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki kış çadırlarda geçirilemeyecek” dedi. Diyarbakır halkına kimseden beklemeden yardım için harekete geçme çağrısı yapan Kışanak, hükümetin ve yerel birimlerin şu ana kadar herhangi bir yardımda bulunmadığını da belirtti.

DEVLETİN YAKLAŞIMI: AMAN GELMESİNLER

Êzidilerin gelişinin ardından valilik ve kentteki diğer bürokratların katıldığı bir toplantı yaptıklarını belirten Kışanak, Bu toplantıda yetkililerinin ‘Aman Diyarbakır’a gelmesinler’ dediğini aktardı. “Burada AFAD diye bir kuruluş var, şu anda depolarında çadır ve prefabrikler mevcut. Yine bir afet durumunda seferber edilecek imkan depolarda mevcut ama bunların hiçbirini kullanmıyorlar” diyen Kışanak, “AFAD Genel Merkezi’yle yaptığımız görüşmede beklentilerimizi ilettik. Halkın olan bu malı halktan esirgememelidirler. Şu ana kadar Valilik ve AFAD’ın bir katkısını görmedik” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD\'e katılmak için Reyhanlı\'ya gelen Alman genç yakalandı

SONRAKİ HABER

Maxmur’dan kaçanlardan BM’ye çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...