03 Eylül 2014 16:29

Ankara'da 'çözüm süreci' zirvesi

Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığı bir zirve gerçekleştiriliyor. Toplantının gündeminin 'çözüm süreci' olduğu belirtiliyor.

Ankara\'da \'çözüm süreci\' zirvesi
Paylaş

Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da katıldığı bir zirve gerçekleştiriliyor. Toplantının gündeminin 'çözüm süreci' olduğu belirtiliyor.

Hürriyet'in haberine göre Başbakan Davutoğlu, Merkez Bina'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaklaşık bir saat başbaşa görüştü.

Bu görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu başkanlığında bir  çözüm süreci zirvesi başladı. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'nın da katıldığı toplantıda 'çözüm süreci'nin koordinasyonuna ilişkin değerlendirme yapılıyor.    

AKP Sözcüsü Beşir Atalay da sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 1 Ekim'e kadar çözüm sürecinin şekilleceğini belirterek "Yeni yol haritasının şekillenmesi lazım" demişti.

Çözüm sürecinde yol haritasının ne zaman açıklanacağı yönündeki bir soruya yanıt veren Atalay, ''Çözüm süreciyle ilgili atılabilecek en ileri adım, TBMM'den bir yasanın çıkmasıydı. Ve bu yasa çıktı. Türkiye, çözüm sürecine ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu. Yetki Bakanlar Kurulu'ndadır. Yol haritası çalışması devam ediyor. O bitecek, kurumlarla, muhataplarla görüşecek. Meclis açılmadan bir takvim açıklanırsa iyi olacaktır. Benim kendi ifademdir o. Yoksa kesinleşmiş tarih vermek için değil. Şu anda bir aksama olmaz" yorumunda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'de 11 istifa

SONRAKİ HABER

Kendini savundu: Siz kimsiniz, karşınızda Seda Sayan var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...