03 Eylül 2014 16:15

AKP'de 11 istifa

AKP Marmaris İlçe Yönetimi'nin 11 üyesi, parti genel merkezinin politikaları dışında kararlar alındığını ileri sürüp, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP\'de 11 istifa
Paylaş

AKP Marmaris İlçe Yönetimi'nin 11 üyesi, parti genel merkezinin politikaları dışında kararlar alındığını ileri sürüp, görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ile görüşen AKP Marmaris İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Güneştutar, Yemliha Coşkun, Nilgün Candoğan, Ali Özenoğlu, Ali Uzal, Ceyhan Eroğlu, Şaban Cengiz, Müzeyyen Göncü, Engin Tamer Mıhçı, Müzeyyen Mine Artun ve Mehmet Fevzi daha sonra Pineta Delux Otel'de düzenledikleri basın toplantısıyla görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Grup adına yazılı basın açıklamasını okuyan İşadamı Ercan Güneştutar, "30 Mart'taki yerel seçim sürecinden günümüze kadar gerek belediye meclis üyeleri seçimi gerekse ilçe için önemli kararlarda yönetim kurulu üyelerimizin görüşleri alınmadan, istişare yapılmadan kararlar verilmiştir. Genel merkezimizin politikaları dışında hareket ederek Marmaris'te başarısızlığa neden olan parti yöneticileri ile ilgili il başkanımıza görüşte bulunduk. İlçe başkanı dahil olmak üzere diğer yönetim kurulu üyelerimize görüş vermemize rağmen bir sonuç alamadık. İktidar partisi olarak ilçede gündemi belirleyecek bir çalışma yapılmamış, aksine seyirci kalınmıştır. Ayrıca bazı yönetim kurulu üyelerinin ferdi açıklamaları partimizi yıpratmış, bu kişilerin ihraç edilmesi için 16 yönetim kurulu üyenin dilekçesi verilmesine rağmen sonuç alınamamıştır. Ocak ayından bugüne kadar yaşanan tüm olumsuzlukların düzeltilmesini istememize ve girişimde bulunmamıza rağmen tepkisiz kalınması bizleri üzmüştür. Bu nedenle partimizin ilçe teşkilatındaki yönetim kurulu üyeliği görevimizden istifa ettik. Ancak, partinin bir üyesi olarak canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

AKP Marmaris İlçe Teşkilatı yönetimindeki istifaların ardından AKP Marmaris Belediye Meclis Üyesi Hakan Yalçınkaya görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yalçınkaya'nın yerine gelecek olan yedek Meclis Üyesi Nadir Koyunbakan'ın da istifasını verdiği öğrenildi.

Partinin çeşitli birimlerde, görevden istifaların önümüzdeki günlerde de sürebileceği belirtildi. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

10 kişinin öldürüldüğü katliamda \'kasıt\' yokmuş!

SONRAKİ HABER

Ankara\'da \'çözüm süreci\' zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...