03 Eylül 2014 14:02

Kayıp Rus gazeteci, Ukrayna’da ölü bulundu

Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk’te 5 Ağustos’ta kaybolan Rossiya Segodnya haber ajansı foto muhabiri Andrey Stenin ölü bulundu. 1980 doğumlu Stenin, yaklaşık 10 yıldır foto muhabirliği yapıyordu.

Kayıp Rus gazeteci, Ukrayna’da ölü bulundu
Paylaş

Ukrayna’da iç savaşın yaşandığı Donetsk’te 5 Ağustos’ta kaybolan Rossiya Segodnya haber ajansı foto muhabiri Andrey Stenin ölü bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecinin aile ve yakınlarına taziye mesajı gönderdi. Putin, “Biz Andrey’in sağ olarak aile ve yakınlarına döneceğine inanıyorduk. Fakat üzücü haber tüm umutlarımızı altüst etti. O gazeteci ve insani borcunu sonuna kadar yerine getirdi. Donetsk topraklarında trajik olayları tüm dünyanın ve insanların duyması için elinden gelen her şeyi yaptı.” diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Ajans Genel Müdürü Dmitri Kiselyov, Rusya Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin’e atıfta bulunarak Stenin’in 1 ay önce Ukrayna’da hayatını kaybettiğini ifade etti. Kiselyov, “Ajansın talimatı üzerine gittiği araca silahlı saldırı yapıldı ve yol kenarında araçla birlikte yakıldı. Ertesi gün olay yerine Ukrayna ordusu askeri yetkilileri geldi. Onlar yakılmış araç ve cesetleri buldu ve arabadaki eşyaları aldı. Cesetlerin üstünü aradı. Tanıklar bunu kanıtlıyor.” dedi.

Kiselyov, Rusya yanlısı milislerin 21 Ağustos’ta Ukrayna’nın doğusunda Snejnoe kent yakınlığında bulunan cesetin Stenin’e ait olduğunu söyleyerek, “DNA analizi bunu doğruladı. Ukrayna tarafının Stenin ile ilgili yaptığı tüm açıklamalar yalan çıktı.” diye sert tepki gösterdi.

Stenin’in 5 Eylül’de Moskova’nın Troekurovski mezarlığında daha önce Ukrayna’da hayatını kaybeden Rus gazeteciler İgor Kornelyuk, Anton Voloşin ve Anatoli Klyan’ın mezarları yanında toprağa verileceği duyuruldu. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Ukrayna tarafından olayın titiz şekilde araştırılmasını talep etti. 1980 doğumlu Stenin, yaklaşık 10 yıldır foto muhabirliği yapıyordu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan\'da bina çöktü: En az 12 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Denizli\'de Kültür Merkezi inşaatından düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...