03 Eylül 2014 11:52

Putin'in danışmanı: Ateşkes için taraf değiliz

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalıcı ateşkes için anlaşmaya vardığı iddia edildi. Ancak Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’da ateşkeste taraf olmadığını, sadece krizin çözümü için atılacak adımları müzakere ettiğini söyledi.

Putin\'in danışmanı: Ateşkes için taraf değiliz
Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna’da ateşkeste taraf olmadığını, sadece krizin çözümü için atılacak adımları müzakere ettiğini söyledi.

Putin’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile doğu Ukrayna’da ateşkes sağlanması konusunda anlaşma yapmadığını ifade eden Peskov, “Rusya çatışmanın tarafı değil. Ancak, onlar krizin çözüm yollarını ele aldı.” dedi.

Putin’in Moğolistan temasları çerçevesinde Rus basınına değerlendirmede bulunan Peskov, “Putin ve Poroşenko milis güçlerle Ukrayna ordusunda sağlanacak ateşkesin adımlarını görüştü. Rusya çatışmanın tarafı olmadığı için fiziki olarak da ateşkeste anlaşma sağlayamaz…” ifadelerini kullandı.

UKRYNA, 'ATEŞKES SAĞLANDI' DEMİŞTİ

Sabah saatlerinde, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalıcı ateşkes için anlaşmaya vardıkları iddia edilmişti.. Poroşenko’nun basın danışması, ateşkes anlaşmasını doğrularken, anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmedi. 

Ukrayna Başbakanlık sitesinden yapılan açıklamada, “Poroşenko’nun, Putin’i 3 Eylül’de telefonla araması üzerine anlaşmaya vardıkları” açıklandı. 

Ukrayna sorununa çözüm aramak için yapılan ve başarısız geçen Minsk zirvesinin ardından, ateşkes anlaşması sürpriz bir gelişme oldu. Ukrayna, Rusya’yı asker göndererek Donbass bölgesini ilhak etmekle suçlarken, Rusya bu iddiaları yalanlıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Jerry Schatzberg, Portakal’ın uluslararası jüri başkanı oldu

SONRAKİ HABER

Kürkçü, Soma\'da kurtarılan madencileri sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...