03 Eylül 2014 10:12

Avcılar'da E-5 karayolu üzerindeki üst geçit çöktü

Avcılar'da damperi açık unutulan tankerin E-5 üzerindeki bir üst geçide çarpması sonucu üst geçit çöktü. Üst geçidin üzerinde bulunan insanlar yere düştü. Kazada bir kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Avcılar\'da E-5 karayolu üzerindeki üst geçit çöktü
Paylaş

Avcılar'da damperi açık unutulan tankerin E-5 üzerindeki bir üst geçide çarpması sonucu üst geçit çöktü. Kazada bir kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kaza sebebiyle Avcılar-Topkapı yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Kaza saat 10.00 sıralarında E-5 Karayolu Edirne istikametinde meydana geldi. Damperi açık olarak unutulan tanker önce yön levhasına sonra üst geçide çarptı. Çarpma sonucu üst geçit yıkıldı. Üst geçidin üzerinde bulunan insanlar da yere düştü. Kaza sonrası otoyol savaş alanına döndü. Yaralıların çıkarılması için itfaiye seferber oldu. Olayda Yusuf kaya hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. E-5 Karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapandı. Yol Avcılar ve Esenyurt’un ilçe merkezlerinden verilmeye başlandı.

Hareket halindeki tankerin damperinin kalktığını ifade eden görgü tanıkları, “Tanker önce yol tabelasına daha sonra üst geçide çarpmış. Sonra ortalık savaş alanına döndü. Köprünün üstünde yayalar vardı. Hepsi aşağı düştü.” dedi. 

Kazanın saat 10.00 sıralarında meydana geldiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, “Çok üzücü bir kaza meydana geldi. Kimyasal madde yüklü tanker önce yön levhasına sonra üste geçide çarpıp büyük kaza meydana geldi. Şu anda aracın içinde bir kişi hayatını kaybetti. İsmi Yusuf Kaya. Başka kimse var mı? Bilmiyoruz. İki yaralı Avcılar Murat Külünk Hastanesi’ne götürüldükten sonra Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İki yaralının da durumu kritik. Köprü kaldırıldığı zaman başka yaralının olup olmadığı anlaşılacak. Avcılar Belediyesi itfaiye ile birlikte hizmet veriyor. Şimdilik görünen ölü sayısı bir.” ifadelerini kullandı. 

İMO İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI SORUYOR: ÇELİK GEÇİT NASIL YIKILIR?

1 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Minibüsü ile çöken üst geçitin altında kalarak hayatını kaybeden Yusuf Kaya, ekipler tarafından çıkarılarak ambulansla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. 

TANKER SÜRÜCÜSÜ: KUMANDA BOZUKTU DAMPERİ İNDİREMEDİM

Açık damperi ile üst geçide çarparak çökmeye neden olan tanker şoförünün ise olay yerinde polise verdiği ilk ifadesinde damperi indirmeye yarayan kumandanın bozuk olduğunu bu sebeple damperi indiremediğini ve üst geçide çarptığını söylediği öğrenildi. 

TANKERİN ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Şoför Ekrem Cebeci yapılan sağlık kontrolünün ardından Avcılar Ilgız Aykutlu Polis Merkezi'ne getirildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Ekrem Cebeci'nin yapılan sorgusunun ardından adliye sevk edileceği belirtildi.

Cebeci'nin, karakolda verdiği ifadede, "Damperin açıldığının farkında değildim" dediği öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: 1 ÖLÜ, 4 YARALI VAR

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Avcılar'da tankerin çarpması sonucu çöken üst geçidin bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, olayda ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını söyledi."Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir Silo-Tanker'in açılması ve yaya üst geçidine çarpması sonucu geçit çöktü. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04 'de olaya müdahale etti. 112 ambülansları bölgeye sevk edildi. Kazının büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu."

İBB'DEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA SONUCU KAZA NEDENİ BELLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT, İsfalt A.Ş ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı.

Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı. Olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasından sonra netlik kazanacak."

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan olay yerini görüntüledi. Tolga İlhan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum.E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine  çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu.Herkes telefonlarla 112'yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü.” 

'NE ÇARPARSA ÇARPSIN YIKILMAMALIYDI'

Kazadan kıl payı kurtulan aracın şoförü olan Oral Kızılışık ise o anları şöyle anlattı: "Ben Beylükdüzü yönünden geliyordum. Mikserde Avcılar yönünden geliyordu. Olanca hızıyla epey süratliydi mikser, köprüye çarptı. Çarpar çarpmaz da köprü paramparça oldu ve arabamın üstüne devrildi." dedi. Köprünün üstünden çok fazla insan olmadığını belirten Kızılışık, "Düşenler vardı. Yaralıları kaldırıp götürdüler. Kurtulanları Allah korudu." ifadelerini kullandı. Kızılışık, "Bir de ayrı bir konu köprünün bu şekilde parçalanması. Ne çarparsa çarpsın. Böyle demir bir köprü çarpmayla parçalanmaz." 

METROBÜS ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ

Başka bir metrobüste bulunan bir yolcu da “Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık. Mutlaka ölen çok olurdu” dedi.

İLK KAZA DEĞİL

Dört yıl kadar önce İstanbul Beylikdüzü'nde de benzer bir kaza yaşanmıştı. Damperi açık giden araç, yayaların kullandığı üst geçide çarpmış ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı kadını öldürüp intihar girişiminde bulundu

SONRAKİ HABER

Beş örgütten İnternet sansürüne karşı ortak ses

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...