03 Eylül 2014 07:38

3. dalgada Saygılı dahil 12 polis için tutuklama talebi

22 temmuz operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu 12 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli polislerin sorgusu İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacak.

3. dalgada Saygılı dahil 12 polis için tutuklama talebi
Paylaş

22 temmuz operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınan 17 kişiden aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 4 kişi savcılık sorgularının ardından akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile beraber 13 kişinin ise savcılık sorgusu saat 04.00'a kadar sürdü. Soruşturma savcısı İsmail Uçar tarafından ifadesi alınan 13 kişinden aralarında Saygılı'nın da bulunduğu 12 kişi tutuklama talebiyle, Hamza Tosun ise ise yurtdışı çıkış yasağı adli kontrolü uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tosun daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Şüpheli polislerin sorgusu İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılacak.

HAMZA TOSUN AÇIKLAMA YAPTI

Mahkeme tarafından serbest bırakılan Hamza Tosun, Adliye çıkışında avukatıyla birlikte açıklama yaptı. Hamza Tosun'un Avukat Osman Ertürk, Tosun ile ilgili iki tane suçlamanın söz konusu olduğuna dikkat çekerek, "60 tane soru sormuşlardı müvekkilime. Bu 60 soru içerisinde tek gitmeye çalıştıkları noktanın darbe teşebbüsü ve casusluk olduğunu görüyoruz. İşte bir gizli tanık... Dosyanın içeriğinde bilirkişi incelemelerinin veya bilgisayarların ne şekilde incelendiğinin tam olarak bilinmesi mümkün değil. 17 Aralık sonrasında insanların birçoğu görevden alındığı için bu bilgisayarların içine ekstra bir şeyin konulup konulmadığının değerlendirilmesi, detaylı olarak incelenmesi lazım. Hiç bir ıslak imzalı bir belge yok. Bizzat incelememize, bizzat imkan olmadığı için farazi bir durumu söz konusu. Bu açıdan delillerin sahte delillerde üretilebileceğini burada ifade ediyorum. Bununla ilgili şüphelerimiz var. Bu şüphelerin aciliyetle giderilmesi lazım" dedi.

"DARBEYLE SUÇLANMAK ÇOK AĞIRIMA GİTTİ"

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun kısa bir açıklama yaparak, "Darbe suçuyla ve casusluk suçlamasıyla içeri alındım. Ben bu vatanın evladıyım. Benim kim olduğumu herkes bilir. Vatan evlatları vatana darbe yapmazlar. Bunun böyle bilinmesi lazım. İçerideki arkadaşlarımın da her birisi vatan evladı. Onlarda benim gözümde kahraman insanlar yaptıkları işleri çok iyi biliyorum. Uzun yıllar tanıyorum dürüstlüklerine inandığım arkadaşlar, hiçbir şekilde darbe teşebbüsü yapmadılar, yapacaklarını düşünmüyorum. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Sadece darbeyle suçlanmak çok ağırıma gitti. Şu anda serbest kaldım. Ne adli kontrol ne yurt dışına çıkış yasağım yok. Bu da hukuksuz şekilde içeri alındığımın ispatıdır" dedi.

Hamza Tosun'un eşi Tuğba Tosun ise "Bir tarafta zalimler, basınıyla, medyasıyla, hakimiyle, savcısıyla, bir tarafta onların gücü, bir tarafta da şurada saatlerce günlerce bekleyen çocuklar, bebekler çocukların gözyaşları, benim gözyaşlarım. Bakalım Allah'ın terazisinde hangisi ağır basacak göreceğiz" diye konuştu.

16 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgasında gözaltına alınan ve emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 16 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Şüpheliler hastaneye 8'erli iki grup halinde polis minibüsleriyle getirildi. Polis, sağlık kontrollerinin yapıldığı sırada hastane önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık kontrolleri yapılan şüpheliler daha sonra hastaneye getirildikleri araçlarla adliyeye götürüldüler. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’daki istihbarat skandalında yeni iddialar

SONRAKİ HABER

Marmara için kuvvetli yağış uyarısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...