02 Eylül 2014 22:47

Van Gaal para saçtı

Avrupa futbolunda transfer dönemi sona erdi. Transferin son gününün en hareketli takımı, yeni teknik direktörü Louis Van Gaal ile sezona kötü bir başlangıç yapan Manchester United’dı.

Van Gaal para saçtı
Paylaş

Avrupa futbolunda transfer dönemi sona erdi. Transferin son gününün en hareketli takımı, yeni teknik direktörü Louis Van Gaal ile sezona kötü bir başlangıç yapan Manchester United’dı.

Monaco’nun Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao’yu 1 yıllığına kiralayan MANU’nun kasasından bu transfer için toplam 16 milyon sterlin çıkacak. Falcao, böylece sezonluk maliyeti en yüksek kiralık oyuncu olarak tarihe geçti.

Manchester United, Hollandalı Daley Blind’i de 14 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı. Ajax’lı Blind, stoper, sol bek ve ön libero olarak forma giyebiliyor. Bu özellikleriyle Van Gaal’in Dünya Kupası’nda Hollanda için çok yönlü olarak kullanabildiği Blind, 3-5-2’ye de uyum sağlayabilen bir oyuncu. MANU’nun savunmaya bir başka takviyesi de Arjantinli Marcus Rojo. Rojo, stoper ve sol bek olarak oynayabiliyor. 24 yaşındaki oyuncuya 16 milyon sterlin ödendi. Angel Di Maria’ya 60, Ander Herrera’ya da 30 milyon sterlin ödeyen Manchester United, toplamda 145.5 milyon sterlin harcayarak bu alanda Premier Lig’in lideri oldu.

Van Gaal, forvet Danny Welbeck’i 16 milyon sterlin karşılığında Arsenal’e gönderirken Meksikalı golcü Javier Hernandez de Real Madrid’e kiralandı.

HULL CITY’DEN DÖRTLÜ ATAK

Premier Lig’de son günün en hareketli takımlarından biri Hull City’di. Menajer Steve Bruce, Palermo’nun golcüsü Abel Hernandez için 10 milyon sterlin harcadı. Newcastle’dan Hatem Ben Arfa, Southampton’dan Gaston Ramirez(kiralık) ve West Ham’dan Mohammed Diame de diğer transferler oldu.

SADIO MANE GÜNEYE

Çok sayıda önemli yıldızını kaybeden Southampton ise Şampiyonlar Ligi’nden elenen Avusturya baronu Salzburg’un sol açığı Sadio Mane’yi 10 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı. Belçikalı bek Toby Alderweireld de Atletico Madrid’den kiralık olarak transfer edildi.

Son günün bir diğer meşgul ismi QPR’ın hocası Harry Redknapp’tı. Redknapp, Tottenham’dan eski öğrencileri Sandro ve Niko Kranjcar’ı transfer etti.
Didier Drogba’nın sakatlığı sonrası golcü arayışına giren Chelsea ise Loic Remy’yi 10.5 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı.

MILAN’DA 3 YENİ İSİM

Transfer yasağı sebebiyle nispeten sessiz bir yaz geçiren(53 milyon sterlin harcadılar) Manchester City, golcüsü Alvaro Negredo’yu Valencia’ya, savunma oyuncusu Micah Richards’ı ise Fiorentina’ya kiraladı. Premier Lig’den İtalya’ya kiralık giden bir başka isimse Hollandalı Marco van Ginkel oldu. Van Ginkel, Milan’a geçiş yaptı. Geçtiğimiz yılı sakat geçiren Chelsea’li orta saha oyuncusu, “Hedefim daha fazla forma şansı bulmak” dedi. Milan, Chelsea’den Fernando Torres’i de 2 yıllığına kiralamıştı. Milan, Atalanta’dan Giacomo Bonaventura’yı kadrosuna katarken Cristante’yi ise Benfica’ya gönderdi. Atalanta, Bonaventura’nın yerine Metalist Kharkiv’den Alejandro Gomez’i renklerine bağladı.

CERCİ ATLETİCO’YA GİTTİ

İspanya La Liga’da son günün en önemli transferlerinden biri Torinolu Alessio Cerci’nin Atletico Madrid’e transferiydi. Atletico Madrid bek Silvio Pereira’yı Porto’ya kiralarken Emiliano Insua’yı da Rayo Vallecano’ya gönderdi.

Almanya’da ise son günün en önemli aktörü lige yine kötü başlayan Hamburg’du. Mirko Slomka, Lewis Holtby ile Julian Green’i kadroya kiralık olarak kattı. Hamburg’dan ayrılanlar da vardı. Per Skjelbred, Hertha Berlin’e, Milan Badelj Fiorentina’ya gönderildi.

Mainz ise Borussia Dortmund’dan gelecek vaat eden orta saha oyuncusu Jonas Hoffman’ı kiraladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli çocuk işçiler Guardian’da

SONRAKİ HABER

Papa’nın barış maçı efsaneleri buluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...