02 Eylül 2014 21:59

Borçlara yapılandırma talebi

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, torba kanuna bir madde eklenerek kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını önerdi.

Borçlara yapılandırma talebi
Paylaş

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, torba kanuna bir madde eklenerek kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını önerdi.

Hanehalkı borcu giderek artıyor. Bu tabloda kredi ve kredi kartı kullanımının önemli payı var. Merkez Bankası verilerine göre tüketici kredilerinin miktarı 253 milyar liraya dayandı, kredi kartı harcamaları 82 milyar lirayı buldu. Borç miktarının artmasından tüketici dernekleri de rahatsız. Konu ile ilgili konuşan TÜDER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi ve kredi kartı borçlarının artmasının kaygı verici bir durumda olduğunu; sosyal patlamalara mahal verdiğini ifade etti.

SINIRA UYULMADI

2006’da yürürlüğe giren kanunla kredi kartı harcamalarına limit sınırı konulduğunu anlatan Ağaoğlu, “Maalesef sonradan bu sınıra uyulmamış, büyük limitli kredi kartları dağıtılmış, tüketiciler borçlanmaya itilmiştir. Maalesef kamu otoritesi bu duruma seyirci kalmıştır. Bir polis memurunun beylik silahı ile intiharının ardından çıkarılan Kredi Kartları Kanunu’nun 9. maddesi bireye verilen tüm kredi kartlarının toplam limitinin o bireyin gelirinin 4 katını aşamayacağını açıkça beyan etmiştir. Ancak bankalar bu maddeye itibar etmemiş, halk da olmayan parayı harcamanın çekiciliğine kapılarak tuzağa gelmiştir. Bu nedenle kredi kartı ve tüketici kredi borcunu ödeyemeyen sayısı her geçen gün artmakta, hanelerde huzursuzluklar çıkmaktadır.” diye konuştu. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Perakende yasası bir an önce çıkmalı

SONRAKİ HABER

Yoksulun geliri kiraya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...