02 Eylül 2014 14:47

Norveç’te öğretmenler grevi sona erdi

Norveç’te eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının değiştirilmesi için başlattıkları grev 86 gün sonra sona erdi. 7 bin 700 üyesi ile en geniş eğitim emekçisi sendikalarından biri olan Utdanninsforbundet Eğitim Emekçileri Sendikası grevin galibinin kendileri olduklarını söyledi.

Norveç’te öğretmenler grevi sona erdi
Paylaş

Norveç’te eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının değiştirilmesi için başlattıkları grev 86 gün sonra sona erdi. 7 bin 700 üyesi ile en geniş eğitim emekçisi sendikalarından biri olan Utdanninsforbundet Eğitim Emekçileri Sendikası grevin galibinin kendileri olduklarını söyledi. Dün gece saatlerinde devam eden görüşmeler sonucu Utdanninsforbundet Sendikası, yeni anlaşmanın bir sene geçerliliği olacağını duyurdu.

Sendika Başkanı Ragnhild Lied yaptığı açıklamada, grevin zorlu ama önemli öğretici bir süreç olduğunu söyledi. Lied “Öğretmenlerin zorunlu çalışma saatlerinin arttırılmasını engelledik.  Öğretmenler için zorunlu kılınan esnek çalışmayı engelledik.” açıklamasında bulundu. Skolenes Landsforbund  Başkanı Anne Finborud ise sonuçtan memnun olduğunu fakat anlaşmanın iş güvenliği konusunda yetersiz olduğunu söyledi.

Yapılan anlaşmayla birlikte 100 bin öğrenci salı günü okula başladı. Anlaşmaya varılmamış olsaydı, sendikalar 1 Eylül günü 1066 üyesini daha greve çıkartacaktı.  (Oslo/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TGS: Üzerimize kapı kapatamazsınız

SONRAKİ HABER

Libya’da çoğu bakanlık milislerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...