02 Eylül 2014 11:38

IŞİD, Irak'ta bir kasabadan daha çıkarıldı

Irak ordusu, 10 Haziran'dan beridir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denetiminde bulunan Süleymanbeg'in kontrolünü yeniden ele geçirdi.

IŞİD, Irak\'ta bir kasabadan daha çıkarıldı
Paylaş

Irak ordusu, 10 Haziran'dan beridir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denetiminde bulunan Süleymanbeg'in kontrolünü yeniden ele geçirdi. 

Irak askerleri, Amirli'den sonra 10 Haziran'dan bu yana IŞİD kontrolünde bulunan Selahaddin vilayetine bağlı Süleymanbeg kasabasına da operasyon düzenledi. IŞİD, Şii milisler ile savaş uçaklarının da havadan destek verdiği operasyon sırasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu kasabadan çekildi. Süleymanbeg kasabasının kontrolü yeniden Irak askerlerine geçerken yaşanan çatışmalarda 9 IŞİD'li öldürüldü. IŞİD, kasabayı terk etmeden önce kamu dairelerini havaya uçurdu. Irak ordusu ile gönüllü Şii milislere Peşmergelerin de destek verdiği iddia edildi.

Operasyona katılan gönüllü bir Türkmen, "Biz bu noktaya varıncaya kadar çok eziyet gördük. Allaha'a şükür zafer bizim oldu ve IŞİD'i püskürttük. Süleymanbeg'de şuan sadece askerlerimiz var. Operasyonda çok sayıda IŞİD üyesini öldürdük ve onlara ait ev ve araçları ateşe verdik" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma\'da bir madenci daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ağustos ayınca en az 158 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...