02 Eylül 2014 09:29

MT Reklam direnişi 111.gününü geride bıraktı

MT Reklam'ın 17 işçiyi atmasıyla başlayan direniş 111 gündür devam ediyor. Şirket Şirket, Gebze ve Düzce’deki işyerlerinden bugüne kadar 120 işçiyi işten çıkardı.

MT Reklam direnişi 111.gününü geride bıraktı
Paylaş

MT Reklam'ın 17 işçiyi atmasıyla başlayan direniş 111 gündür devam ediyor. Şirket Şirket, Gebze ve Düzce’deki işyerlerinden bugüne kadar 120 işçiyi işten çıkardı.

DİSKBirleşik Metal-İş’e üye olmalarıyla başlayan işten çıkarmalara karşılık işçilerin başlattığı direnişte dün Düzce işçileri “Sendika anayasal hakkımızdır, atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartla bir yürüyüş düzenledi. Düzce 1.Organize Sanayi bölgesindeki fabrikanın önünden başlatılarak Düzce merkeze kadar 10km yürüyen işçilere yoldan geçen arabalar korna çalarak, etraftaki esnaf da alkışlayarak destek verdi.

Düzce merkeze ulaşan ve 50 kişiyle başlayıp yol boyunca katılanlarla sayısı 200’e ulaşan direnişçilerin eyleminde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Birleşik Metal-İş Düzce temsilcisi Talat Çelik de yer aldı. Yürüyüş boyunca önce jandarmanın sonrasında da polisin yürüyüşçüleri izlemesi ve şehir merkezine gelindiğinde polisin kordon oluşturarak eylemcileri takip etmesi, sloganları, alkış ve ıslıkları önleyemedi.

Düzce Eğitim-Sen ve SES temsilcilerinin de katıldığı yürüyüş, il merkezine gelindiğinde halkın alkışları eşliğinde sonlandırılarak basın açıklaması okundu. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı basın açıklamasında, 1 Eylül Dünya Barış Gününe dikkat çekerek sermaye sahiplerinin saldırıları altında barışmanın mümkün olmadığını söyledi.

Serdaroğlu yaptığı açıklamada “ Anayasal hakkımız olan sendikalılaşmanın işten atmalarla cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. İşverenle savaşımız sürecek ve atılan işçiler geri alınana kadar burada barış sağlanmayacak. Ekmek yoksa barış da yok. Direnişimizi sonuna kadar götüreceğiz” dedi. Basın açıklamasının ardından “direne direne kazanacağız”, “işçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Düzce işçisi köle değildir” sloganları atan işçiler basın açıklamasına destek için gelen kurumlara teşekkür ederek eylemlerini sonlandırdı. (Düzce/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, Erdoğan\'ı neden alkışladığını açıkladı

SONRAKİ HABER

Her yerde 1 Eylül!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...