03 Temmuz 2011 08:06

Hesaplaşmak ve yüzleşmek gerek

SİVAS Katliamının yıldönümünde İzmir’de bulunan Pir Saltan Abdal ve Yöre Dernekleri,  Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde, 18 yıl geçmesine rağmen katliamın gerçek faillerinin ortaya çıkarılmadığı vurgulandı.Hilton Oteli önünde toplanan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku b

Hesaplaşmak ve yüzleşmek gerek
Paylaş

Hilton Oteli önünde toplanan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşeni partiler, “2 Temmuz’u ve faillerini unutmadık. Hesabını soracağız” yazılı pankartla önce Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydanda bir araya gelen Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri, çeşitli yöre dernekleri, KESK, TMMOB, TÜMTİS, EMEP, BDP, ÖDP, TKP ve CHP kortej oluşturarak Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

Mitingde semah ekibini oluşturan çocuklar, Sivas’ta yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşırken isimleri tek tek okundu. Tertip Komitesi Başkanı Şehri Tuğcular, Sivas katliamın ve diğer Alevi katliamlarının neden sonuç ilişkisi içerisinde ele almak, tarihsel referans noktalarını unutmamak gerektiğini belirterek, “Çünkü yaşanılan bütün bu katliamların şifreleri tarih içerisinde gizlidir. İddia edildiği gibi bu katliamlar, salt bir avuç sivil faşistin veya birkaç gerici yobazın öfke ve tepkileri sonucu olarak ele alınırsa, büyük bir yanılgı olur. Bu yanılgı yeni katliamlara davetiye çıkarmak anlamına gelir” dedi. Tuğcular, katliamların tarih boyunca egemen olan zihniyetlerin sürekli başvurdukları bir yöntem olduğunu vurguladı. Tuğçular, Sivas’ta insanların diri diri yanmasına göz yuman, dönemin içişleri Bakanı Mehmet Gazi Ayhan, Başbakan Tansu Çiller, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Emniyet yetkilileri ile jandarma komutanı ve olayları kışkırtan yerel basının da yargılanması gerektiğini belirtti.

Mitingde İHD İzmir Şube Başkanı Mustafa Rollas, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ve KESK adına Eğitim-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Duran Sınacı da birer konuşma yaptı.  Miting müzik dinletisiyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul şirketleri, 2010’u yüzde 21’lik kârla kapattı

SONRAKİ HABER

Ankara’da AKP’ye öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...