01 Eylül 2014 11:28

Esenyurt Belediye Başkanı avukata, korumaları işçiye saldırdı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendisiyle görüşmek isteyen Çağdaş Hukukçular Derneği Üyesi Sevinç Sarıkaya’ya önce “O....u” dedi, sonra da darp etti. Belediye başkanına engel olmak isteyen işçilere ise korumalar saldırdı.

Esenyurt Belediye Başkanı avukata, korumaları işçiye saldırdı
Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ödenmeyen ücretlerini almak için direnişte olan Star Towers inşaat işçileriyle görüştü. Başkan Kadıoğlu, işçilerle birlikte görüşmeye gelen Avukat Sevinç Sarıkaya'ya küfür edip şiddet uyguladı. Belediye başkanına engel olmak isteyen işçilere ise korumalar saldırdı.

Ödenmeyen 2 yıllık ücretlerini almak için Esenyurt belediyesi önünde 5 gündür direnişte olan Star Towers inşaat işçileri görüşme taleplerini kabul eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’yla görüştü. Görüşmeye 3 işçi temsilcisiyle birlikte Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Üyesi Sevinç Sarıkaya da katıldı. Ancak Belediye Başkanı Kadıoğlu işçilerin avukatı Sevinç Sarıkaya’ya “Sen çık. Sen kim oluyorsun da toplantıya katılıyorsun? İnşaat İşçileri Sendikasına üye misin” diyerek darbetti.

Şiddete uğrayan Sarıkaya yaşananları şu şekilde anlattı: “Kapıdan dışarı çıkmak üzereyken ‘O....u defol git, diyerek üzerime gelmeye başladı. Kafama, burnuma ve sağ bacağıma vurarak dışarı çıkarttı.” Olayın ardından Sarıkaya darp raporu almak için hastaneye götürüldü.

İŞÇİLERE DE SALDIRDILAR

Saldırı sırasında içeride olan İnşaat İşçisi Çetin Macit yaşananları anlattı. Kadıoğlu’nun avukatın dışarı çıkmasını istediğini belirten Macit “Biz de ‘Avukat bizim temsilcimizdir o çıkarsa biz de çıkarız’ diyerek ayağa kalktık. Belediye Başkanı işçilere ‘Siz kalın’ derken avukat hanıma vurmaya başladı. Belediye başkanının korumaları ise araya giren inşaat işçilerine saldırdı” şeklinde konuştu.

İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol da yaşananları doğruladı.

Olaydan kısa bir süre sonra belediye önüne gelen İstanbul HDP Milletvekili Levent Tüzel işçilerden bilgi aldı. Tüzel daha sonra Necmi Kadıoğlu’yla görüştü. Yapılan görüşmenin ardından, Tüzel, belediye ve şirket temsilcilerinin ücretlerin yarın ödeneceği konusunda söz verdiklerini söyledi. Tüzel, ayrıca, Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun, “Belediye içinde böyle bir eylem olunca kendimi tutamadım” diyerek saldırıyı kabul ettiğini de söyledi.


SALDIRILARI İLK DEĞİL

Yaptığı saldırılarla kendine “Esenyurt’un Dayısı” dedirten Necmi Kadıoğlu daha önce gazetemiz muhabiri Savaş Gülelçin’e de saldırmış ve arkadaşımızı yaralamıştı. “Belediyede sendika istemiyorum” diyen Kadıoğlu, işten attığı ve direnişte olan işçilere de saldırmış ve işçilerin pankartlarını yırtmıştı. Sel baskını yaşanan Esenyurt Yeşilkent Mahallesi halkı da Kadıoğlu’nun gazabına uğramıştı. Kendisine tepki gösteren mahalleliye yardım eli uzatmak yerine beyzbol sopası sallayan Kadıoğlu, servis talebi için belediyeye gelen Saadetdere Mahallesi kadınlarına da küfür etmişti. Kadıoğlu, imar rantı nedeniyle zabıta ekipleriyle Kızılay binasını da basmıştı. Binayı zorla boşalttıran Kadıoğlu, kurum çalışanlarına hakaret etmişti.

GÖRÜNTÜLERLE KANITLANMIŞTI

Esenyurt Belediyesi önünde direnişte olan işçilere saldırıp, muhabirimiz Sinan Ceviz’in telefonunu gasp eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, suçunu gizlemek için işçiler ve muhabirimiz Sinan Ceviz hakkında şikayette bulunmuştu. Kadıoğlu’nun, işçilerin kendisine saldırdığı, Ceviz’in de kendisine telefon fırlattığı iddiası, telefonda yer alan görüntülerle yalanlanmıştı. Telefonda belediye başkanı ve korumalarının işçilere saldırdığı, olayı telefonuyla görüntülemek isteyen muhabirimize “Ben gazeteciyim” demesine rağmen müdahale edildiği açıkça ortaya konmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Kıbrıs ziyareti öncesi Lefkoşa’da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dinlemeyi hepsi yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...