31 Ağustos 2014 19:50

Savaş politikalarına karşı mücadele, halklarla dayanışma

1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde; Ortadoğu’daki savaş politikaları ile mücadelenin ve halklar arasında dayanışmanın ve barış mücadelesinin önemi vurgulandı. Emek Partisi (EMEP) Sancaktepe İlçe Örgütünün, êzidi halkı için başlattığı yardım kampanyası devam ederken; Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Gazeteci-Yazar Fehim Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı “Orta Doğu’da Neler Oluyor, Türkiye Nereye Gidiyor?” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Savaş politikalarına karşı  mücadele, halklarla dayanışma
Paylaş

Ezgi ATASEVER
İstanbul


1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde; Ortadoğu’daki savaş politikaları ile mücadelenin ve halklar arasında dayanışmanın ve barış mücadelesinin önemi vurgulandı. Emek Partisi (EMEP) Sancaktepe İlçe Örgütünün, êzidi halkı için başlattığı yardım kampanyası devam ederken; Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve gazetemiz yazarı Fehim Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı “Orta Doğu’da Neler Oluyor, Türkiye Nereye Gidiyor?​” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Sarıgazi’de bulunan Tokat Kızıldere Köy Derneği Konferans Salonu’nda önceki akşam düzenlenen panelde Gazeteci-Yazar Fehim Işık Arap Baharı olarak adlandırılan 2011 yılından sonraki dönemde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri özetleyerek; kısaca bölgedeki ülkeler; büyük emperyalist devletler ve IŞİD, PKK, PYD, Güney Kürdistan Yönetimi gibi diğer güçlerin genel hedeflerini ve yaklaşımlarını anlattı.

Soru cevap bölümünde özellikle IŞİD’e ilişkin soruların öne çıkması üzerine Fehim Işık; Suudi Arabistan ve Katar’ın yanı sıra Türkiye’nin de IŞİD’e destek verdiği, Hükümetin hâlâ IŞİD’i terör örgütü olarak nitelendirmemesinin 49 rehineden kaynaklanmadığı, mimarı şu anki Başbakan olan, politikalardan kaynaklı olduğunu dile getirdi. IŞİD’in insanlık dışı uygulamalarının alenen yapılmasına da değinen Işık şunları kaydetti: “IŞİD’in kafa kesme görüntüleri servis etmesi stratejidir. Geçmişte bu tarz eylemleri Hizbullah da alenen yapardı. Burada amaç korku salıp, savaşmadan savaş kazanmaktır. Bu korkuyu tersine çevirmek için devrimci direniş çizgisini geliştirmek gerekiyor” dedi. Fehim Işık; IŞİD’in artık kendini besleyenleri de tehdit ettiğini ifade etti.

‘KARDEŞİME DOKUNMA’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat; Türkiye’deki Suriyelilere karşı geçmişte antikomünizm ve Kürt düşmanlığı üzerinden propaganda yapan şoven çevrelerin; şimdi Türk emekçilerine karşı ucuz iş gücü şeklinde kullanılan Suriyelilere karşı linç kampanyası başlattığına dikkat çekti.

Mağdur halklarla dayanışmayı büyütmek gerektiğini vurgulayan Polat,  “Gaziantep’te gerçekleşen ‘Suriyeli kardeşime dokunma’ yürüyüşü gibi eylemlerin yaygınlaşması, aynı şekilde Êzidilere sahip çıkılması son derece büyük önem taşıyor” dedi. Polat, Êzidilere devlet tarafından sahip çıkılmayarak, bölge belediyeleri ile kitle örgütlerinin desteğine terk edilmesini de eleştirdi.  Her iki konuşmacı da, Ortadoğu’da yaşanan IŞİD terörüne karşı Kürtlerin gösterdiği direnişin altını çizerken, Rojava’da ortaya konulan laik ve demokratik içerikli yönetim modelinin de önemine vurgu yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy\'de \'Rojava Gazze\'dir, Gazze Şengal\'dir\' mesajı

SONRAKİ HABER

IŞİD kuşatması püskürtüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa