30 Ağustos 2014 21:50

Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanda kazandı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yendi. Zorlu Arsenal deplasmanından dönen Beşiktaş ise Mersin İdmanyurdu'nun yeni ancak zemini çok kötü stadında oynadığı maçı 1-0 kazandı. Karakartal'ın golünü 41. dakikada Cenk Tosun attı.

Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanda kazandı
Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yendi. Galatasaray'ın gollerini 51'de Burak Yılmaz, 90+1'de Olcan Adın kaydetti. Galatasaray böylece 6 yıl aradan sonra Bursa deplasmanında kazandı.

Zorlu Arsenal deplasmanından dönen Beşiktaş ise Mersin İdmanyurdu'nun yeni ancak zemini çok kötü stadında oynadığı maçı 1-0 kazandı. Karakartal'ın golünü 41. dakikada Cenk Tosun attı.

Günün diğer maçlarında Eskişehirspor sahasında Torku Konyaspor'u 2-1'le geçti. İstanbul Başakşehir ise Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

BURSASPOR-GALATASARAY MAÇINDAN DAKİKALAR

3.Dakikada Traore'nin pasıyla Volkan sağdan ceza alanına sokuldu. Ortasında Fernandao'nun üzerinde Muslere topu tokatladı.

13.DakikadaAziz'den sıyrılan Veysel ceza alanına girdi. Şutunu atacağı an İbrahim Ösztürk araya girdi ve Burak'tan önce topu dışarı attı.

14.Dakikada Traore'nin defansın arkasına attığı topla Fernandao hareketlendi. Ceza alanına girdi. Ortasında Volkan Şen'den önce Semih tehlikeyi uzaklaştırdı.

8.Dakikada girdiği ikili mücadelede sakatlık geçiren Bursasporlu Ferhat Kiraz 25'de yerini Arjantinli Belluschi'ye bıraktı.

32.Dakikada Bruma'nın pasıyla sol çarprazda topla buluşan Snaijder nefis vurdu. Top üst direği adeta yalıyarak dışarıya gitti.

33.Dakikada Ozan Tufan'ın pasında Belluschi'nin ceza alanı içersine yaptığı ortada Aziz Behiç'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

36.Dakikada Volkan Şen Galatasaray ceza alanı dışında topla buluştu. Kalabalık savunmadan sıyrıldı. Vuruşunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

43.Dakikada soldan Bruma'nın ceza alanı içerisine yaptığı ortada kalesini terk eden Harun Burak Yılmaz'ın ayaklarında topu alarak gole izin vermedi.

İlkyarı 0-0 sona erdi.

47.Dakikada İbrahim'in geriye aşırdığı top kısa düştü. Burak Yılmaz hamle yapacağı an kalesini terk eden Harun kafa ile gole izin vermedi. Dönen topla Bruma ceza alanına girdi. Yerden sert şutunu kaleci Harun ayaklarıyla kornere attı.

51.Dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Bruma sağdan süratle Bursaspor savunmasının arkasına topu gönderdi. Burak gelişine sert vurdu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

56.Dakikada Fernandao'nun pasıyla Ozan Tufan ceza alanına sokuldu. Yerden sert şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

60.Dakikada İbrahim Öztürk topu kontrol etmek isterken Burak Yılmaz'ın önüne düşürdü. Burak topu kontrol etti. Vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

62.Dakikada Volkan Şen'in köşe atışında Burak Yılmaz'ın geriye aşırdı topu kontrol eden Traore'nin şutunda yan az farkla avuta çıktı.

69.akikada Volkan Şen'in ortasında arka direkte topla buluşan Ozan Tufan'ın cvuruşunda top yan ağlarda kaldı.

74.Dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında Fernandao'nun volesinde kaleye girmekte olan topu Muslere ayaklarıyla uzaklaştırarak gole izin vermedi.

76.Dakikada Fernandao'nun indirdiği topla buluşan Volkan Şen'in köşeye giden şutunu Muslere uçarak kornere tokatladı. Belluschi'nin atışxında Fernandao'nun topuk vuruşunu yine Muslere kontrol etti.

78.Dakikada Olcan Adın ile gelişen Galatasaray atağında Yekta'nın pasında Burak Yılmaz kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Şutunda Harun topu kornere atarak gole izin vermedi.

90+1.Dakikada Veysel Saürı'nın ceza alanına yaptığı ortada bomboş topla buluşan Olcan Adın skoru 2-0 yaptı.


ESKİŞEHİRSPOR-KONYASPOR MAÇINDAN DAKİKALAR

2'inci dakikada Mehmet Uslu’nun serbest vuruşunda Uğur kafa ile vurdu. Kaleci Boffin gole izin vermedi.

10’uncu dakikada Torje’nin ortasında Funes Mori kaleci ile baş başa kaldı. Sert vuruşunda top kalecide kaldı.

14’üncü dakikada Ömer kendi çabası ile getirdiği topla ceza alanına girdi. Defansı geçen Ömer’in kısa pasında topla buluşan Torje kısa mesafeden sert vurarak topu ağlara gönderdi: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Torku Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

65’inci dakikada Tarık’ın ortasında Funes Mori göğsü ile topu indirdi. Funes Mori’nin geri pasında Hürriyet topla buluştu. Sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.

75’inci dakikada Lawal’ın pasında topla buluşan Ömer’i ceza alanında Mehmet Uslu’nun düşürmesi üzerine hakem penaltı noktasını gösterdi. 76’ıncı dakikada penaltı atışını kullanan Erkan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2. Karşılaşma Eskişehirspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇININ ARDINDAN


Eskişehirspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 2-1 galip geldikleri maçı değerlendirirken, "Bugün ülkemiz için çok önemli bir gün, 30 Ağustos. Çok anlamlı bir gün. Ülkemiz için kutlu olmasını temenni ediyorum. Zaferden bahsetmişken, biz de sezona güzel bir zaferle başlamak istedik. Konyaspor bu sezon önemli oyuncular aldı. Çok erken golü yiyip, çevirmek kolay olmadı. İlk yarı iyi oynamadık. Takımım daha da iyi olacak inşallah. İyi mücadele edince, rakipten daha fazla isteyince hemen kalitemiz ortaya çıkıyor. Yeni arkadaşların adaptasyonu da zaman alacak. Taraftarlarımızdan belli bir süre biraz hoşgörüyle davranmalarını istiyoruz. Hedeften kopmadan, İyi başlamak önemliydi. 15 günlük arayı da iyi değerlendireceğiz. Sıkıntılı bir süreç pasoligle yaşanıyor. Gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Ama bundan sonra da bu işi kabul etmek gerekiyor. Taraftarlarımız kartlarını alıp başarımıza ortak olacaklar. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde saha bakımını yapan görevlilere etmek istiyorum. Halı gibi bir zeminde oynadık. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde futbol maalesef sağlıksız bir ortamda. Bunu en son Süper Kupa maçında da gördük. Futbolumuzun marka değeri ayaklar altında. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor" dedi.

Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal da, "Hedefli bir takımız, sezona iyi başladık. İyi oynadığımız bir maçtı. Özellikle ikinci golü bulmamız lazımdı. Burası tecrübesiz hakemlerin tecrübe kazanması gereken yer değildir. Eskişehirspor'un da galibiyetine gölge düşürmek istemiyorum. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum.. Penaltı penaltı değildi. Sayılmayan iki golümüzden birisi de goldü. Bırakın da futbolcular skoru tayin etsin. Mağlubiyetle başladık. Ama sahada ne yaptığını bilen bir Konyaspor vardı. Böyle bir sonuçla başlamak istemiyorduk. Çeşitli nedenlerden dolayı mağlup olduk" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Üretime başlamadan 9 işçi can verdi!

SONRAKİ HABER

Termik santrale \'Hayır\' demek için kamp kurdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...