30 Ağustos 2014 18:14

OGM’de KESK üyelerine sürgün

13 Ekim 2013 tarih ve 28794 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “OGM Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik” sonucu binlerce çalışanın görev yeri değiştirildi.

OGM’de KESK üyelerine sürgün
Paylaş

13 Ekim 2013 tarih ve 28794 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “OGM Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik” sonucu binlerce çalışanın görev yeri değiştirildi. Yönetmeliğe göre, görev yerleri değiştirilecek emekçilerin ehliyet, mesleki deneyim ve tercih ettikleri yerlerin dikkate alınması gerekirken, birçok emekçinin rotasyon sonucu deneyimlerinin bulunmadığı alanlara tayin edildiği ve KESK üyesi emekçilerin ise tercih etmedikleri yerlere sürgün edildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da 8 emekçi başka bölgelere tayin edilirken, KESK üyeleri Abdullah Baran, Galip Şener ve Hasan Taş ise tercih etmedikleri bölgelere sürgün edildi. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 27 yıldır çalışan KESK üyeleri Abdullah Baran Niğde-Ulukışla Orman İşletme Şefliği’ne, Galip Şener Uşak-Paşacık Orman İşletme Şefliğine ve Hasan Taş ise Siirt Orman İşletme Müdürlüğü’ne sürgün edildi.

Rotasyon uygulamasında, yönetmelikte yer alan ehliyet ve mesleki yeterlilik koşulları da ihlal edildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük fidanlığı olan Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde çalışan 5 Orman Muhafaza Memuru düz memurluğa alındı. Fidanların dikilmesinden, olgunlaşıp başka bölgelere gönderilmesine kadar ki süreçte görev yapan bu muhafaza memurları, “Rotasyon” sonucu müdürlükte bulunan araç şoförlüğüne ve müdürlük muhasebesi görevlerine alındı. Bu memurların görevlerinin değiştirilmesiyle boşalan yerlerine özelleştirme sonucu TEKEL, TELEKOM ve TEDAŞ’tan gelen güvenlik çalışanları atandığı öğrenildi.

RESMİ BELGELERİ BİLE DİNLEMİYORLAR

Geçen yıl yapılan rotasyonla, yüzde 80 engelli kız kardeşine bakmakla yükümlü olduğu halde Mardin Orman İşletme Müdürlüğü’ne tayin edilen Tarım Orkam-Sen Diyarbakır Şubesi eski Başkanı Ahmet Ayaz, bu seneki rotasyonla Diyarbakır’a geri dönebilmek için 4 ay önce verdiği dilekçesi türlü gerekçelerle bekletildiği belirtildi. Yönetmelikte “Sendika şube başkanlarının gerekçe gösterilmeden tayin edilmeyeceği” ibaresinin olduğunu hatırlatan Ayaz, talebinin KESK üyesi olduğu için bekletildiğini dile getirdi. Ayaz, KESK olarak var olan hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için hukuki mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.  (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Tayyip Temel’in esareti sürüyor

SONRAKİ HABER

Üretime başlamadan 9 işçi can verdi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...